Recull de premsa
Mèdia 29/12/2011

'La Razón': “El sou de Joan Carles I és 2,6 vegades inferior al de la reina holandesa, i 4,4 al de la danesa”

La premsa analitza aquest dijous el sou del monarca espanyol. El crèdit obtingut pel Govern per liquidar la paga extra dels empleats públics i la investigació de l'exministre de Foment José Blanco són altres arguments destacats a les portades

Ara
2 min
La Razón, 29 de desembre

BarcelonaLa publicació dels comptes desglossats de la casa reial va donar molt de si ahir, dimecres, i avui la premsa analitza la viabilitat del sou del monarca. La Razón es decanta cap a la Corona i destaca: “El sou de Joan Carles I és 2,6 vegades menor que el de la reina holandesa i 4,4 que el de la danesa”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Periódico, que és el que hi dedica més espai, es pregunta: “Surt car el rei?”, i presenta els sous de sis alts càrrecs espanyols. El diari destaca que Joan Carles I cobra tres vegades més que Rajoy.

El País explica: “El rei fa públic un sou de 292.000 euros bruts l'any”. L'Abc puntualitza la part en concepte de sou del total, i diu: “El rei cobra 140.519 euros bruts l'any”. L'ARA corona la xifra de 292.752, que escriu en lletres grosses i vermelles, i titula: “El sou oficial del rei”.

Público contraposa el salari mínim interprofessional amb el sou del rei: “Rajoy congela l'SMI per primera vegada en 45 anys” i “El rei cobra quatre vegades més que el president”.

L'altre gran protagonista a les portades d'aquest dijous és José Blanco, després que el Tribunal Suprem hagi admès a tràmit la petició de la fiscalia d'investigar l'exministre de Foment per suposat tràfic d'influències i suborn. La Vanguardia assenyala: “El Suprem investigarà Blanco per tracte de favor”. El Mundo afegeix: “El Tribunal Suprem veu indicis que hi va haver lliurament de diners a Blanco”.

Els diaris també dediquen un destacat al crèdit obtingut pel Govern per liquidar la paga extra dels empleats públics abans de divendres. El Punt-Avui hi dedica l'obertura, i diu: “El Govern desencalla la paga extra dels empleats públics”.

La Razón, per la seva banda, obre amb el titular: “Rajoy no aproparà presos si ETA no lliura les armes”.

stats