COMUNICACIÓ
Mèdia 20/06/2011

'La Razón' atribueix a un error tècnic la polèmica de la portada

El diari madrileny es declara "injustament acusat de manipular" i argumenta que la tècnica per obtenir la panoràmica és la causant de que apareguin manifestants sense cap a la fotografia de portada

Redacció
1 min

BarcelonaError tècnic. Aquesta és l'explicació que el diari madrileny La Razón dóna per justificar l'error de la portada d'aquest dilluns, en què apareixien alguns manifestants sense cap a la marxa dels indignats a Madrid. El diari diu que ha estat "acusat injustament de manipular" i que va ser la tècnica emprada per obtenir la fotografia panoràmica la causant dels errors gràfics.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons explica la web del diari, la fotografía està muntada a partir de sis imatges verticals preses amb un objectiu gran angular. Les sis imatges es fusionen gràcies al Photoshop i s'aconsegueix una fotografía ampla de la plaça Neptú. En aquest procés "automàtic" és on es va producir l'error. "La resolució del tractament (gràfic) és prácticamente imperceptible quan es tracta d'edificis, tot i que quan són persones en moviment pot provocar petits errors d'ajustament entre les imatges", es justifica el diari.

stats