RECULL DE PORTADES

'Gibraltar en peu de guerra', a la portada de 'La Razón'

La majoria de les portades d'aquest dissabte destaquen la sortida multimilionària de Facebook a la borsa i el dèficit autonòmic que empitjora les perspectives globals de l'Estat

' La Razón', per obrir la seva edició d'aquest dissabte, titula: 'Gibraltar en peu de guerra'. Ho fa sobre una foto d'helicòpters militars i ho contraposa amb una fotografia de la monarca britànica a la part superior de la portada, sobre la qual explica que ha recaptat més de 4 milions d'euros per la mort de Lady Di. A més, també recorda que "Les comunitats tornen a aprofundir en el forat de l'Estat".

' La Vanguardia' destaca que "l'amnistia fiscal inclourà també els diners en efectiu". Segons aquest rotatiu, que com la majoria de portades destaca la sortida a borsa de Facebook en la fotografia, precisa que "l'ordre que prepara Hisenda amplia els actius que es poden acollir a la mesura" i que "els fons "s'ingressaran en bancs europeus que no siguin paradisos fiscals".

' El Periódico' enceta la seva edició afirmant que "Aguirre es desvia el doble del que va reconèixer" i afegeix que "tres autonomies agreugen el dèficit espanyol".

' El Punt Avui' emfatitza una gran xifra: 211 milions. Són els que, segons el diari, "ballen". "El govern confia cobrar els diners fixats per l'Estatut", precisa i que "Hisenda manté que no pagarà res aquest any". El rotatiu també entrevista a Eugeni Sallent, nou director de TV3. "Defensaré els interessos de TV3 per sobre de tot", destaca.

' El País' obre aquest dissabte amb les declaracions del president espanyol que, segons expliquen, "lloa el 'pacte d'estat' per reduir la despesa autonòmica". El rotatiu també fa referència a Merkel, que hauria suggerit a Grècia un "referèndum sobre l'euro", segons ha fet saber el país hel·lè.

' Abc' destaca a la seva portada de dissabte que "Bankia derrota l'alarmisme". El diari es fixa en què el govern de Rajoy contracta a Goldman Sachs per a que "auditi la salut de la entitat". També a nivell financer, afegeix que Madrid i València reconeixen més dèficit. No abandona l'àmbit econòmic per assenyalar que Repsol contraataca i talla el subministrament de gas a l'Argentina.

' El Mundo' obre amb política i assegura que el mateix dia que s'aprova la llei de transparència el govern espanyol "veta que Ordóñez i Rato s'expliquin sobre Bankia". A la foto central encercla un "espanyol afortunat", perquè és home de confiança "del fundador" i també "s'ha convertit en milionari".

Més continguts de