RECULL DE PORTADES
Mèdia 19/05/2012

'Gibraltar en peu de guerra', a la portada de 'La Razón'

La majoria de les portades d'aquest dissabte destaquen la sortida multimilionària de Facebook a la borsa i el dèficit autonòmic que empitjora les perspectives globals de l'Estat

Ara
2 min
la razon

Barcelona'La Razón', per obrir la seva edició d'aquest dissabte, titula: 'Gibraltar en peu de guerra'. Ho fa sobre una foto d'helicòpters militars i ho contraposa amb una fotografia de la monarca britànica a la part superior de la portada, sobre la qual explica que ha recaptat més de 4 milions d'euros per la mort de Lady Di. A més, també recorda que "Les comunitats tornen a aprofundir en el forat de l'Estat".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'La Vanguardia' destaca que "l'amnistia fiscal inclourà també els diners en efectiu". Segons aquest rotatiu, que com la majoria de portades destaca la sortida a borsa de Facebook en la fotografia, precisa que "l'ordre que prepara Hisenda amplia els actius que es poden acollir a la mesura" i que "els fons "s'ingressaran en bancs europeus que no siguin paradisos fiscals".

'El Periódico' enceta la seva edició afirmant que "Aguirre es desvia el doble del que va reconèixer" i afegeix que "tres autonomies agreugen el dèficit espanyol".

'El Punt Avui' emfatitza una gran xifra: 211 milions. Són els que, segons el diari, "ballen". "El govern confia cobrar els diners fixats per l'Estatut", precisa i que "Hisenda manté que no pagarà res aquest any". El rotatiu també entrevista a Eugeni Sallent, nou director de TV3. "Defensaré els interessos de TV3 per sobre de tot", destaca.

'El País' obre aquest dissabte amb les declaracions del president espanyol que, segons expliquen, "lloa el 'pacte d'estat' per reduir la despesa autonòmica". El rotatiu també fa referència a Merkel, que hauria suggerit a Grècia un "referèndum sobre l'euro", segons ha fet saber el país hel·lè.

'Abc' destaca a la seva portada de dissabte que "Bankia derrota l'alarmisme". El diari es fixa en què el govern de Rajoy contracta a Goldman Sachs per a que "auditi la salut de la entitat". També a nivell financer, afegeix que Madrid i València reconeixen més dèficit. No abandona l'àmbit econòmic per assenyalar que Repsol contraataca i talla el subministrament de gas a l'Argentina.

'El Mundo' obre amb política i assegura que el mateix dia que s'aprova la llei de transparència el govern espanyol "veta que Ordóñez i Rato s'expliquin sobre Bankia". A la foto central encercla un "espanyol afortunat", perquè és home de confiança "del fundador" i també "s'ha convertit en milionari".

stats