PREMSA
Mèdia 25/03/2011

La cimera catalana anticrisi, portada als diaris

El pacte econòmic de mínims que han d'acordar avui el Govern, els partits polítics i els actors socials i el retrocés del president Mas en algunes de les mesures més liberals que havia proposat, focalitzen l'actualitat catalana d'avui divendres

Redacció
3 min
ARA, 25 de març

BarcelonaL'actualitat catalana d'avui divendres centra el seu punt d'atenció en la cimera anticrisi que es celebra aquest migdia al Palau de Pedralbes, on el Govern, els partits, les patronals i els sindicats han de pactar les mesures per reactivar l'economia catalana. La Vanguardia publica “Mas intenta un acord anticrisi de mínims, però amb un ampli suport” i afegeix que el president pretén que la cimera d'avui aprovi cinc punts amb el suport de PSC, PP i ERC. L'Avui diu “Mas posa el consens al davant del full de ruta dels experts”, El País “Mas rebaixa les propostes de caire liberal dels seus assessors” i El PeriódicoMas aparca les propostes dels 'savis' per obtenir un pacte”. Per la seva banda, l'ARA publica “Cimera de mínims, crisi de màxims” i destaca el titular de l'editorial d'avui “President Mas, lideri”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La premsa catalana també dedica altres titulars econòmics a la portada. L'ARA diu “CatalunyaCaixa es llança als braços del FROB i demana 1.718 milions” i l'Avui publica “La sanitat concertada s'obre al sector privat” i afegeix que la reducció pública allibera espais i personal per buscar clients en mútues o particulars.

La crisi política i econòmica a Portugal és l'altre gran tema d'avui. La Vanguardia diu “Portugal es resisteix a demanar el rescat a la UE” i afegeix que la cancellera Merkel adverteix els partits portuguesos que l'ajust és inevitable. El País publica “La UE xifra en 75.000 milions el rescat que Portugal intenta evitar” i l'ARA titula “Un rescat de 75.000 milions” i afegeix que la crisi de Portugal marca la cimera de la UE, mentre Espanya aguanta. En aquesta línia, Público obre la portada amb la cimera de líders europeus i titula “La UE es limita a imposar ajustaments”, i hi afegeix que els caps d'estat i de govern acorden el pacte per l'euro, que obliga a una major austeritat pressupostària, salarial i social. El diari també destaca “Brussel·les ressalta que Espanya no és Portugal”.

Amb la mirada posada a l'actualitat internacional, Líbia i Síria ocupen els altres titulars de la portada. La Vanguardia publica “L'OTAN prendrà el relleu als EUA al front de la missió Líbia” i El País afegeix que “Un militar nord-americà controlarà la campanya des de Nàpols” i que la UE acorda promoure més sancions per asfixiar al dictador. El Periódico diu “L'OTAN agafa el control de l'exclusió aèria” i afegeix que els països de l'Aliança Atlàntica negocien que l'organisme tingui el comandament de tota l'operació.

Pel que fa a les protestes de Síria, El País publica “La revolta a Síria es cobra desenes de vides i amenaça al règim d'Al-Assad”, El Periódico diu “Assad promet reformes a Síria després d'una repressió brutal amb desenes de morts i l'Avui publica “Promeses de canvi a Síria per les protestes”.

Els diaris també destinen alguns titulars a l'anul·lació del canon digital espanyol. La Vanguardia publica “Nou revés de la justícia al canon digital”, El País titula “La justícia anul·la el model del canon digital” i Público afegeix “els consumidors demanen el reintegrament” del cànon abonat.

La inauguració del nou centre comercial Les Arenes a Barcelona també té un lloc destacat en alguns diaris catalans. El Periódico destina la part superior de la portada a una fotografia exterior del recinte i titula “Les Arenes desafia la crisi”. El diari afegeix que el nou centre comercial oferirà 115 negocis, 600 llocs de treball i una previsió de 10 milions de visitants. L'Avui també ho destaca en portada titulant “Les Arenes, de plaça de toros a centre comercial”.

stats