Recull de premsa
Mèdia 23/05/2011

“Tomb històric”, a la portada de 'La Vanguardia'

La premsa catalana encapçala les portades d'avui amb el triomf de CiU arreu del país. Els altres dos titulars destacats són el PP arrasa els feus històrics socialistes a l'Estat espanyol i la coalició abertzale Bildu s'instal·la com a segona força a Euskadi

Redacció
2 min
La Vanguardia, 23 de maig

BarcelonaEl triomf del candidat Xavier Trias a l'alcaldia de Barcelona i l'hegemonia de CiU arreu del país encapçalen les portades de la premsa catalana l'endemà del 22-M. La Vanguardia titula “Tomb històric” i afegeix que CiU accedeix a l'alcaldia de Barcelona per primer cop en 32 anys i que la coalició nacionalista obté les quatre diputacions catalanes. El Periódico diu “CiU conquista BCN” i afegeix que el PSC perd l'alcaldia de Girona i veu perillar Tarragona, però conserva Lleida. L'ARA titula “(CiU) Hegemònics” i afegeix que García Albiol (PPC de Bardalona) i Anglada (PxC) aprofiten el vot de la por.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La premsa espanyola obre les edicions d'avui amb el triomf del PP tant a les municipals com a les autonòmiques a l'Estat espanyol, que arrabassa els principals feus històrics als socialistes. El País diu “El PP escombra els socialistes” i afegeix que els populars s'imposen a les municipals amb més de dos milions de vots de diferència. Público diu “El PSOE s'enfonsa pel seu gir a la dreta”, El Mundo i l'Abc “Espanya exigeix el canvi” i La Razón “Rajoy arrasa”. A Catalunya, La Vanguardia diu “El PP arrasa i noqueja Zapatero”, El Periódico “Espanya es rendeix al PP” i l'ARA “Zapatero afronta un final de mandat agònic”.

L'irrupció de la coalició abertzale Bildu, que s'estableix com a segona força política a Euskadi i guanya a Sant Sebastià, és l'altre titular destacat a tots els diaris. El Mundo diu “Explosió de Bildu” i El País afegeix que “la coalició trenca el mapa electoral basc”. La Razón, per la seva banda, titula “Preocupant entrada de Bildu” i afegeix que “l'aposta d'ETA, consentida pel TC, és la segona força del País Basc amb més de mil regidors”.

stats