resum de titulars
Mèdia 13/04/2011

“ETA, preparada per a una altra T-4”, a la portada de 'La Razón'

El diari obre la portada d'avui dimecres amb aquest contundent titular i afegeix que dues dones de la cúpula terrorista reorganitzen la banda per després del 22-M

Redacció
2 min
La Razón, 13 d'abril

BarcelonaLa Razón encapçala l'edició d'avui dimecres amb el titular “ETA, preparada per a una altra T-4” i afegeix que dues dones de la cúpula, Izaskun Lesaca i Iratxe Sorzábal, reorganitzen la banda per tal de tornar a l'atac després del 22-M. En la mateixa línia, però més subtil, El País reflecteix el temor de l'esquerra abertzale al fet que ETA torni a atemptar i titula “Batasuna accelera la seva ruptura amb ETA davant del temor d'un atemptat”. La resta de la premsa espanyola també obre les portades d'avui amb ETA, fent-se ressò de la detenció dels germans Esnaola, Aitor i Igor, i la confiscació d'una tona d'explosius que amagaven en una masia a Legorreta (Guipúscoa).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les retallades en l'àmbit de la sanitat i les protestes que han generat en el sector continuen sent el tema principal de la premsa catalana. Avui, però, els titulars se centren en el canvi d'estratègia del govern de Mas. El Periódico diu “Cop de timó”, La Vanguardia “El Govern posa límits a les retallades en Sanitat”, l'Avui “Atenció primària, malalties greus i urgències, blindats” i l'ARA “Boi Ruiz ofereix una treva” i canvia d'estratègia.

En l'àmbit internacional, la crisi radioactiva al Japó continua sent portada l'endemà que el govern nipó elevés el nivell de gravetat de la catàstrofe i l'equiparés al de Txernòbil. El Periódico diu “Fukushima, un desastre tan greu com el de Txernòbil”, La Vanguardia “Japó sembra encara més dubtes equiparant Fukushima a Txernòbil”, l'Avui “L'accident ja és del nivell de Txernòbil”, El País “Japó tem que Fukushima sigui més radioactiva que Txernòbil” i Público “Fukushima arriba al nivell 7 de Txernòbil”. L'ARA diu “Fukushima, al nivell de Txernòbil” però afegeix que la radioactivitat és 10 cops inferior.

Altres titulars que trobem a les portades d'avui són “Protesta xinesa a Esplugues” arran del suïcidi del propietari d'un restaurant xinès angoixat per la pressió dels veïns a El Periódico, “Miró arriba a Londres” a l'Avui, “Tunísia fa un pas històric cap a la paritat” en ser el primer país àrab que imposa les llistes electorals "cremallera", on s'alternen els candidats d'ambdós sexes, a El País, i “Els pares reclamen a Rigau que mantingui la sisena hora” a l'ARA.

stats