Recull de premsa
Mèdia 21/06/2011

"ETA imitarà els 'indignats' per pressionar i excarcerar els seus presos”, a la portada de 'La Razón'

El diari diu que la banda vol que Batasuna realitzi acampades i “visites” a domicilis de polítics i institucions. Les reaccions polítiques al moviment dels 'indignats', el bloqueig del rescat grec i l'alerta pel fracàs escolar en l'educació primària catalana centren l'actualitat d'avui dimarts

Redacció
2 min
La Razón, 21 de juny

BarcelonaLa Razón encapçala l'edició d'avui amb el titular "ETA imitarà els indignats per pressionar i excarcerar els seus presos”. Segons el diari, la banda vol que Batasuna realitzi acampades i “visites” a domicilis de polítics i institucions, i afegeix que l'estratègia estaria al marge del moviment del 15-M.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les reaccions polítiques al moviment dels indignats obren les edicions de bona part de la premsa. El Periódico i La Vanguardia diuen que els partits “en prenen nota”, l'ARA titula “Polítics i banquers, a la defensiva amb els indignats” i El Mundo diu “El PSOE coqueteja amb el 15-M davant de la preocupació de la UE”.

El bloqueig del rescat grec, a l'espera que el govern hel·lè aprovi noves retallades, és l'altre titular d'obertura d'alguns diaris. L'Avui titula “Risc de contagi global”, La Vanguardia diu “El bloqueig del rescat grec agreuja la inquietud als mercats” i l'ARA “Europa vigilarà que la incertesa grega no tingui un efecte contagi”. A la premsa espanyola, Público titula “Més pressió sobre Grècia” i El País i l'Abc parlen d'“Ultimàtum de la UE a Grècia” perquè aprovi noves retallades.

Els rotatius catalans també dediquen un titular destacat a l'alerta pel fracàs escolar en l'educació primària catalana. El Periódico diu “Un de cada quatre nens fracassa a l'escola primària”, La Vanguardia assegura que “Millora el nivell de primària, tot i i que el fracàs encara se situa en un 22%” i l'ARA afegeix que la conselleria posa deures obligatoris d'estiu als que no han passat la prova.

La premsa espanyola també destaca en portada dos aspectes en clau política regional. Per una banda, la reducció del 60% d'alts càrrecs que la presidenta de Castella-la Manxa, Dolores de Cospedal, va anunciar ahir i, per l'altra, la pressió de Cayo Lara per evitar que el PP governi a Extremadura.

stats