PREMSA
Mèdia 28/03/2011

Rajoy, guanyador potencial de les eleccions i amic de 'narcos', a la portada de 'Público'

El diari obre la portada d'avui dilluns amb els resultats d'una enquesta pròpia que situa el PP a 13 punts del PSOE. Ocupant l'altre meitat de la portada, 'Público' es fa ressò d'un acte polític que el Partit Popular va fer el 2009 al iot d'un narcotraficant

Redacció
3 min
Público, 28 de març

Barcelona“El PP s'instal·la a 13 punts del PSOE” és el titular d'obertura de Público. Segons una enquesta realitzada pel mateix diari, la fidelitat de vot al Partit Popular estaria situada a màxims (81%), mentre que la dels socialistes baixaria a mínims (41%). Per altra banda, el diari també destaca a la portada una fotagrafia del líder popular, Mariano Rajoy, a l'interior d'un iot i titula "Rajoy, en el barco de una família de 'narcos'. El rotatiu explica que el maig de 2009 la cúpula popular va organitzar un acte polític a bord del iot 'Moropa', propietat del clan del trad¡ficant Daniel Baúlo, condemnat a 17 anys i mig de presó.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El retrocés de la dreta a Europa obre la portada d'alguns diaris. La Vanguardia titula “Revés electoral de Merkel i Sarkozy”, i hi afegeix que el debat nuclear a Alemanya doblega la CDU en el seu feu històric i que els socialistes francesos arrasen a les cantonals. En la mateixa línia, El País diu “El vot antinuclear enfonsa Merkel en el seu gran feu electoral”.

En clau internacional, Líbia continua sent el centre d'atenció. El País diu “Els rebels recuperen ciutats clau en el seu avançament contra Gaddafi” i afegeix que el dictador perd el control d'enclavaments petroliers crucials. El diari també afegeix que els EUA despleguen 36 avions espia i d'abastament a Rota i Morón. La Vanguardia publica “Assetjament a la ciutat natal de Gaddafi” i destaca que els rebels libis dominen ja tot l'est del país, mentre que l'OTAN relleva els EUA en el comandament aliat. El Periódico diu “Les tropes rebels líbies conquisten enclavaments petrolífers estratègics” i l'ARA publica “Els rebels es fan forts a Líbia” i El Mundo “Els ports del petroli libi, en mans dels rebels”.

Les conseqüències de la reforma financera ocupen un lloc destacat a la portada de l'ARA, que titula “Els bancs arrabassen a les caixes 50.000 milions en estalvis” i afegeix que els bancs alerten els clients de l'eventual fragilitat de les caixes, algunes més afectades per la crisi immobiliària. Per la seva banda, La Vanguardia diu “La majoria de les caixes recorrerà al diner públic” i afegeix que avui acaba el termini de les entitats per definir davant del Banc d'Espanya com es capitalitzaran. En la mateixa línia, El País publica “La majoria de les caixes en dificultats sol·licitaran diners públics”.

El debat successori a la cúpula socialista espanyola continua creant titulars. La Vanguardia publica “Rubalcaba i Bono obren la campanya del PSOE sense Zapatero” i El País diu “Bono promet el seu suport a Rubalcaba mentre creixen els dubtes sobre el futur de Zapatero”.

ETA també té presència a les portades d'avui. El Mundo publica “El govern espanyol va explicar a ETA que 'va intentar parar' la batuda contra el bar Faisán” i afegeix que l'acta de la reunió del 22 de juny del 2006 és la prova que demostra que la delació va ser una decisió política. Per la seva banda, l'Avui diu “ETA carrega contra el govern” i afegeix que, en un comunicat, l'organització terrorista qualifica d'irresponsable l'executiu espanyol i reclama una verificació internacional de l'alto al foc. El País titula “ETA obvia Sortu i insisteix a demanar la verificació del seu alto el foc”.

La premsa també destaca altres temes en portada. El Periódico obre l'edició d'avui dilluns amb la imatge d'un passadís d'hospital amb les portes tancades i el titular “Tancat per retallada”, i hi afegeix que els hospitals començaran a reduir serveis a l'abril. Les principals mesures seran abolir les operacions no urgents, controlar els medicaments, tenir menys metges de guàrdia i eliminar les substitucions d'infermeria. El diari també publica a la portada “Andorra, l'últim paradís del tabac” i afegeix que el país pirinenc manté la normativa més permissiva de tot Europa amb els fumadors. L'Avui destaca el titular “Escola de carteristes” i afegeix que grups de delinqüents romanesos capten carteristes i els duen a Barcelona per ensenyar-los.

Vettel arrasa al GP d'Austràlia

Tant la premsa esportiva com la generalista destaquen la victòria del pilot en el Gran Premi de Fórmula 1 d'Austràlia. L'Sport diu “Vettel es passeja” i afegeix que el campió del món va dominar la carrera des de l'inici. També destaca la remuntada que va fer Alonso, que va acabar quart tot i haver sortit de la novena posició.

stats