PREMSA
Mèdia 29/03/2011

“El PP reclama que Rubalcaba dimiteixi per 'col·laborar amb ETA'”, publica 'El Mundo'

Per segon dia consecutiu, el diari obre la seva portada amb les suposades col·laboracions entre el govern espanyol i la banda terrorista. Avui es fa ressò de les declaracions del secretari de Comunicació del PP, Esteban González Pons, que considera que les actes d'ETA sobre les reunions de l'executiva espanyola amb la banda, publicades pel diari ahir, demostren que el ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba "podria haver col·laborat políticament amb ETA”

Redacció
3 min
El Mundo, 29 de març

BarcelonaEl Mundo dedica gairebé íntegrament la portada d'avui dimarts a aspectes relacionats amb la banda terrorista ETA. En un primer titular, el diari explica que el govern espanyol es va comprometre amb ETA durant les negociacions del procés de pau a facilitar l'alliberament d'etarres amb delictes de sang si la banda terrorista acceptava entregar les armes, segons un resum que va fer la Guàrdia Civil de les actes confiscades a Francisco Javier López Peña, Thierry. Amb el segon titular de la portada, “Ballesteros admet que estava al Faisán a la hora de la delació”, el diari aprofundeix en la revelació de la cadena jeràrquica que va participar en la delació del cas Faisán, i hi afegeix que l'Audiència Nacional ha comprovat que l'inspector José María Ballesteros, imputat en la causa, apareix en tres moments diferents en la gravació que es va fer el 4 de maig del 2006 davant del bar Faisán d'Irún (Guipúscoa). El País també es fa ressò de les actes confiscades a l'etarra i titula “No admetem amenaces. Si hi hi ha detencions, ETA actuarà”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Japó recupera el protagonisme a les portades dels diaris, avui dimarts, a causa de les fuites de plutoni que van tenir lloc ahir a la central de Fukushima. La Vanguardia diu “Japó perd el control i demana ajuda a l'exterior”, El Periódico “Alarma al Japó per la troballa de plutoni”, l'ARA “Fuita de plutoni a Fukuhima”, i hi afegeix que s'intenta treure aigua molt contaminada d'un reactor perquè no arribi al mar, i Público “Fukushima aboca plutoni”. El País diu “Nova alerta: plutoni al terra de Fukushima” i hi afegeix que Japó demana auxili a França després de trobar material radioactiu a cinc zones”.

Sobre la visita del president de la Generalitat, Artur Mas, a Madrid, La Vanguardia titula “Mas: 'Som els alemanys d'Espanya'” i afegeix que el president explica als empresaris de Madrid la seva proposta de pacte fiscal. L'Avui diu “Mas referma a Madrid l'aposta pel pacte fiscal” i l'ARA “El Mas liberal, ben rebut a Madrid”, i hi afegeix que l'empresariat evita polemitzar sobre el pacte fiscal.

El debat successori a la cúpula socialista continua generant titulars. El País diu “El PSC exigeix ajornar el debat successori per ajudar Chacón” i , amb un titular molt similar” Público afegeix que els socialistes catalans volen que el procés es retardi fins el final de la legislatura.

En clau econòmica, La Vanguardia diu que “Les caixes sol·liciten de moment 6.500 milions més al FROB”, i hi afegeix que Unnim estudia també aconseguir els 568 milions que necessita amb una fusió, i El País “La Generalitat de Catalunya s'endeuta per 800 milions” i “Les hipoteques pateixen la pujada més gran des del juliol del 2008”.

El debat sobre l'uniforme a les escoles, també estan presents a les portades de l'ARA i l'Avui, La Vanguardia i El Periódico, que publica “Rigau obre el debat sobre l'uniforme. L'Avui i l'ARA també dediquen un espai a la portada per fer ressò del Premi d'Honor de les Lletres catalanes que rebrà l'escriptor, filòleg i historiador Albert Manent.

La Vanguardia, Público i l'Avui també destaquen a la portada el cas Mediatrade, el procés judicial en què es troba involucrat el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, pel qual va haver de declarar ahir. L'Avui diu “Berlusconi es declara vícima dels jutges”, La Vanguardia “Berlusconi perd el blindatge” i Público “La màscara de Berlusconi”.

En l'àmbit esportiu, El Periódico obre l'edició d'avui amb el titular “La ruïna del futbol”, el dia que una jutge ha de decidir si hi ha partits el proper cap de setmana.

stats