Publicitat
Publicitat

PREMSA

Els emperadors del Japó “Rendits a l'evidència” a 'El Periódico'

La imatge dels emperadors japonesos asseguts a terra amb víctimes del terratrèmol i el tsunami, en un centre de refugiats de la capital nipona, ocupa diverses portades de la premsa d'avui dijous. Els emperadors ja van protagonitzar una acció similar en dos sismes anteriors.

Del Japó ens arriba una fotografia que ocupa les portades de diversos rotatius catalans i espanyols. És la imatge de l'emperador Aki Hito i la seva dona Michiko, que ahir van visitar un centre de refugiats del terratrèmol a Tòquio. El Periódico titula “Rendits a l'evidència” i diu que els treballadors de la central lluiten contra el desastre en condicions inhumanes. La Vanguardia diu “El gest de l'emperador” i afegeix que el govern nipó va admetre que no hi solució a curt termini per a la central nuclear de Fukushima. El País titula “L'emperador de Japó es posa a l'altura dels ses súbdits” i l' Avui “Visita imperial als damnificats i evacuats pel desastre”, a la vegada que afegeix que la radiació nuclear es dispara a la central de Fukushima i que l'operadora de la planta considera inevitable el desmantellament de quatre reactors.

La premsa catalana centra el seu punt d'interès en la resposta del conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, a les peticions de retallades del govern espanyol. La Vanguardia diu “El govern espanyol exigeix el doble de retallades a Catalunya” i afegeix que l'executiu català, que preveu reduir el pressupost en un 10%, rebutja el 20% que li reclama Hisenda. L' Avui titula “Mas-Colell planta cara” i El Periódico “Mas-Colell anuncia a Salgado que no maquillarà els comptes”. L' ARA diu “Escanyats, no” i afegeix que Mas-Colell avisa Zapatero que el Govern no retallarà el 22% que se'ls demana, no podrà complir amb el dèficit i no maquillarà els números.

Encara en clau econòmica, El Periódico diu que “El Banc d'Espanya preveu més atur i menys creixements”.

Fent una mirada al panorama internacional, Líbia i Síria continuen generant titulars. Respecte a l'ofensiva militar a Líbia, La Vanguradia diu “Els rebels libis es retiren a l'espera de l'OTAN”, El País “Obama autoritza missions de la CIA en suport als rebels libis” i l' Avui “El ministre de Gaddafi d'afers Estrangers fuig a la Gran Bretanya”. Pel que fa a les revoltes a Síria, La Vanguardia titula El president sirià frustra totes les esperances de reformes” i El País “El president sirià s'enroca en el poder a pesar de les revoltes sanguinolentes”.

Sobre el fracàs en la fusió de les caixes CAM, Cajastur, Cantabria i Extremadura, La Vanguardia diu “La CAM afronta un futur incert al rebutjar les altres tres caixes la fusió” i afegeix que Cajastur, Cantabria i Extremadura podrien continuar en solitari. El País titula “La CAM demana el rescat després de la ruptura de la seva fusió” i Público “La CAM ha de trobar nova parella per evitar la intervenció”.

El Mundo i Público continuen centrant les seves portades amb les suposades col·laboracions del govern espanyol i ETA i l'ús electoralista que n'està fent el PP. El Mundo publica “El Suprem diu que ETA va crear Sortu per a tornar a negociar amb el govern” i, en un titular secundari, afegeix “Rubalcaba va anomenar negociador a Moscoso abans de ser ministre”. Per la seva banda, Público titula “El govern espanyol acusa al PP d'airejar 'la gasòfia d'ETA' i afegeix que Rubalcaba retreu a Rajoy que utilitzi documents de la banda “plens de mentides i omissions”.

El doble assassinat d'un veí de Tarragona detingut ahir també genera titulars a les portades. La Vanguardia diu “Un home que va matar la seva dona, detingut per la mort de la segona” i afegeix qie el veí de Tarragona va complir només sis anys de presó pel seu primer doble crim. El País diu “Un parricida per a dues tragèdies familiars”.

Els diaris també destaquen altres temes a les portades. El Periódico diu “Els alcaldes s'oposen a la reforma de la llei dels pisos socials” i afegeix que la llei permetrà als municipis decidir si mantenen el sorteig en les seves promocions. El País publica “Treball donarà de termini fins al juliol per a aflorar treball submergit” i afegeix que el govern espanyol no multarà a les empreses que donin d'alta els seus treballadors a la Seguretat Social en aquest període de tres mesos. El diari també destaca a la portada que “Tres jutges obren el cas dels espies que va contractar Aguirre” i afegeix que l'Audiència Provincial de Madrid veu malversació en el seguiment a dos càrrecs del PP crítics amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre. L'ARA diu “L'uniforme escolar del futur” i afegeix que la dissenyadora Krizia Robustella imagina un nou model de futur més pràctic i menys seriós. El diari català també es fa ressò de la iniciativa popular al Congrés per tornar hipoteques i titula “Pressió popular perquè tornar les claus anul·li la hipoteca”.

Postveritat

Etiquetes

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT