Recull de premsa
Mèdia 26/09/2011

“Rajoy supera la majoria absoluta d'Aznar”, a la portada d''El Periódico'

Una enquesta del Gesop pronostica la derrota més dura en la història del PSOE. L'última corrida a la Monumental de Barcelona és l'argument principal a les portades d'aquest dilluns

Ara
2 min
El Periódico, 26 de setembre

BarcelonaEl Periódico presenta aquest dilluns els resultats d'una enquesta del Gesop segons la qual “Rajoy supera la majoria absoluta d'Aznar”. El baròmetre preelectoral pronostica que el 20-N registrarà la derrota més dura en la història del PSOE i destaca que el candidat popular també guanya Rubalcaba en el cara a cara i aprova per primer cop des del 2004. Si es compleix el vaticini del Gesop, el PP obtindria entre 185 i 189 escons i el PSOE podria quedar per sota dels 125 diputats, registre que situaria els populars en una majoria absoluta àmplia i conduiria Rajoy a batre el rècord de diputats que va aconseguir José María Aznar el 2000. Així, segons l'enquesta, nou de cada 10 espanyols que van votar Rajoy el 2008 ho tornarien a fer el 20-N i, per contra, Rubalcaba perdria un de cada cinc electors que van avalar Zapatero fa quatre anys, i la meitat passarien a donar suport als populars.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'última corrida a la Monumental de Barcelona és l'argument principal a les portades d'aquest dilluns, tant a la premsa catalana com a l'espanyola. A casa nostra, El Punt Avui diu “Fi de 'fiesta'” i El Periódico rebla “Adéu als toros” i destaca que la Monumental torna a cridar “llibertat durant l'última corrida a Catalunya”. La Vanguardia opta per “Els toros ja són història” i l'ARA subratlla “L'últim toro” i mostra una imatge del darrer brau mort en una corrida a Catalunya. A la premsa espanyola fan una lectura en clau política del veto a la fiesta. L'Abc hi dedica la portada íntegrament i titula “Cop de porta a la llibertat”, La Razón parla d'“Estocada nacionalista” i El Mundo rebla “I ara la prohibició”. El País, per la seva banda, hi dedica un titular més explicatiu i diu “Certificat de defunció dels toros a Catalunya”.

Altres temes també encapçalen les edicions d'aquest dilluns. La Vanguardia dedica l'obertura a la pàgina econòmica i titula “L'FMI insta el Banc Central Europeu a intervenir”. Público es decanta per “Aznar llança una guia per lucrar-se amb el canvi climàtic”, El Mundo destaca “L'assassí d'un nen de 13 anys firma pels presos d'ETA” i La Razón diu “Rajoy impulsarà una llei per acabar amb la mala gestió pública”. Per la seva banda, El País entrevista Iñigo Urkullu, president del PNB, i en destaca la declaració “Euskadi no deu res a ETA ni a l'esquerra abertzale”.

stats