RECULL DE TITULARS
Mèdia 05/04/2011

'La Razón', 'El Mundo i l''ABC' diuen que el PSOE "s'esquerda" a Andalusia

Els rotatius espanyols destaquen a les portades d'avui dimarts la crisi del PSOE andalús després de la dimissió, ahir, del conseller Pizarro, forçada per Chaves

Redacció
2 min
ABC, 5 d'abril

BarcelonaLa premsa espanyola obre les portades d'avui amb la ruptura del PSOE andalús, dos dies després de l'anunci de la retirada de Zapatero. La Razón diu “El PSOE s'esquerda 48 hores després de la renúncia de Zapatero” i l'ABC titula “El PSOE s'esquerda” i afegeix que Chaves aprofita l'adéu de Zapatero per reobrir la guerra a Andalusia forçant la dimissió del conseller Pizarro, número tres del socialisme andalús. El Mundo diu “La guerra de Griñán i Chaves trenca el PSOE a Andalusia”, El País, “La dimissió d'un conseller agreuja la crisi del govern andalús”, i Público, “Crisi al PSOE andalús després de la dimissió d'un conseller vinculat a Chaves”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pel que fa al relleu de Zapatero a la cúpula socialista, La Vanguardia diu que “El PSOE cau de cara al debat sobre la bicefàlia” i Público que “El PSOE tindrà un any de bicefàlia”, i afegeix que la clau de les primàries la tenen sis territoris que reuneixen el 65% dels militants: Andalusia, País Valencià, Catalunya, Madrid, Castella-la Manxa i Galícia.

A la premsa catalana, la pujada de l'atur obre totes les portades. La Vanguardia diu “L'atur registrat arriba a un nou rècord”, l'Avui, “Març: l'atur afecta 611.000 persones en un mes negre”, i afegeix que 144.088 aturats ja no cobren subsidi, l'ARA, “L'atur es dispara”, i afegeix que la desocupació creix a Catalunya el doble que a Espanya, i El Periódico, “L'atur registra un nou rècord”, i afegeix que la demanda de comercials i informàtics anima el mercat de treball.

La premsa espanyola també destaca la pujada de l'atur a les seves portades. El País diu “1.100 persones es van sumar a l'atur cada dia durant el març”, La Razón, “L'atur arriba a un altre rècord històric”, l'ABC, “L'atur envermelleix el govern espanyol”, i Público, “L'atur arriba a un altre rècord malgrat que creix el nombre d'afiliats a la Seguretat Social”.

Altres titulars que trobem a les portades d'avui són “Ensenyament ofereix negociar els ajustos” a El Periódico, que afegeix que la consellera Rigau pretén acordar amb els sindicats les mesures de retallada del 2011, “Els directors demanen un sistema àgil per fer fora els alumnes molts conflictius” a La Vanguardia, “Japó aboca al mar 11.500 tones d'aigua radioactiva” a El País i “Més càmeres i policia al transport públic” a l'Avui.

Els diaris també destaquen el bloqueig que va patir ahir Hisenda després del primer dia en què es podia presentar la declaració de la renda.

stats