Recull de premsa
Mèdia 05/05/2011

“Joc net”, a la portada de 'Público'

La decisió del Tribunal Constitucional sobre les llistes de Bildu centra avui les portades dels diaris espanyols. 'Público' defensa la presència de la formació abertzale a les urnes mentre l'ABC' s'hi oposa i diu "ETA no pot ser-hi". La polèmica sobre la mort i les fotografies del cadàver de Bin Laden és l'altre tema destacat pels rotatius

Redacció
2 min
Público, 5 de maig

BarcelonaEl futur sobre Bildu és el tema d'obertura dels rotatius espanyols, avui que el Tribunal Constitucional ha de decidir si permet que les llistes de la coalició basca es presentin a les eleccions municipals del 22 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'Abc titula “ETA no pot ser-hi” i, des d'una òptica completament oposada, Público diu “Joc net” i afegeix que tots els partits a Euskadi (menys el PP) i una àmplia majoria de la societat basca reclamen que es respecti el dret dels abertzales a participar en les eleccions.

Des d'una postura neutral, El País diu “El Constitucional més dividit decideix en un dia el futur de Bildu”, La Razón “El govern espanyol ha mantingut reunions amb el TC per analitzar el futur de Bildu” i, en la mateixa línia, el Mundo diu que “El govern espanyol suggereix al TC que admeti algunes llistes de Bildu”.

La polèmica generada per com es va dur a terme l'operació que va acabar amb la vida d'Ossama bin Laden i la controvèrsia sobre la publicació de les imatges del cadàver del líder d'Al-Qaida, continuen generant titulars destacats a les portades d'avui dijous. La Vanguàrdia cita les declaracions del president dels EUA, Barack Obama, i titula “No exhibirem la foto de Bin Laden com un trofeu”. El PeriódicoEl Periódico mostra un titular molt similar i afegeix que “El fiscal dels EUA diu que matar Bin Laden va ser 'legal'”. El Mundo diu “Pakistan afirma que Bin Laden va ser executat i no hi va haver tiroteig” i La Razón mostra la fotografia del cadàver de Bin Laden difosa per l'agència Reuters i titula “La imatge que Obama no vol publicar”. Finalment, l'ARA es pregunta “El fi justifica els mitjans?” i, com El País, afegeix que la mort de Bin Laden revifa el debat sobre la tortura.

El Periódico obre l'edició d'avui anunciant el desplegament de 30 nous radars per la geografia catalana. El diari indica que Interior desplegarà els nous dispositius de control de velocitat en els pròxims mesos i afegeix que Catalunya comptarà amb 217 controls per millorar la seguretat viària.

L'Avui encapçala la portada amb el titular “La UE ressuscita les fronteres interiors” i afegeix que l'organisme en recuperarà el control si algun país no garanteix la seguretat. La Vanguàrdia obre l'edició d'avui amb “El tripartit revifa i es conjura per barrar el pas a CIU” i diu que Iceta, Puigcercós i Herrera pacten una estratègia contra el Govern en vigílies del 22-M.

stats