Recull de premsa
Mèdia 06/05/2011

Llum verda a Bildu: el “SÍ” de 'Público' contra l'“ETA guanya, Espanya perd” de 'La Razón'

La decisió del TC confronta els titulars de la premsa espanyola avui divendres. L'inici de campanya per a les eleccions del 22-M i la visita d'Obama a la Zona Zero de Nova York són els altres temes destacats a les portades

Redacció
2 min
Público, 6 de maig

BarcelonaBildu es podrà presentar a les eleccions del 22 de maig. La decisió dels onze magistrats del ple del TC provoca titulars contraposats a les portades d'avui divendres. Mentre Público diu “Bildu SÍ que serà a les urnes” i afegeix que la majoria de magistrats entenen que la coalició basca no és un "intrument" d'ETA, La Razón titula “ETA guanya, Espanya perd” i hi dedica un editorial titulat “Una sentència lamentable”. En la mateixa línia, l'Abc diu “El TC avala els proetarres”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La resta de rotatius espanyols es decanten per titulars més neutrals com “Via lliure per a Bildu a les eleccions” a El País i “El TC s'inclina per legalitzar les llistes de Bildu-Batasuna” a El Mundo.

La premsa catalana també es fa ressò de la decisió del TC. La Vanguardia diu “Bildu es cola al 22-M”, l'Avui “Bildu pot concórrer a les eleccions” i l'ARA “Via lliure a Bildu”.

L'inici de la campanya electoral per les eleccions municipals del 22-M és l'altre tema principal dels rotatius. L'Avui diu “Segon assalt”, i afegeix que les municipals han de mesurar la força de CiU i si el PSC i ERC frenen la davallada. El Periódico diu “Batalla campal” entre Hereu i Trias i l'ARA mostra un mapa de Catalunya amb les cares dels principals candidats a les alcaldies dels municipis i dedica una “Carta als futurs alcaldes”. El País diu “El CIS situa el PSOE al llindar del precipici a l'inici de campanya” i afegeix que els socialistes escurcen la distància amb CiU a Barcelona.

La visita que el president dels EUA va fer ahir a l'escenari de l'atemptat de l'11-S també genera alguns titulars a les portades. El País diu “Obama busca recuperar la unitat dels EUA a la Zona Zero” i El Periódico “Obama afirma que la mort de Bin Laden és un 'avís al món'”. La Vanguardia, l'ARA i Público reprodueixen les paraules del president nord-americà a l'escenari dels fets i diuen “Quan diem que no oblidem, és de debò”.

stats