Recull de premsa
Mèdia 17/09/2011

'El Mundo' dedica la seva portada a la núvia Cayetana de Alba

En una entrevista exclusiva, l'aristòcrata amb més títols d'Espanya, Cayetana de Alba, mostra la seva faceta més conservadora i assegura que pertany a una família que sempre ha defensat "la seva pàtria i el seu rei"

Redacció
2 min
El Mundo, 17 de setembre

Barcelona"Soy de esa familia que defendía su patria y su Rey". Amb aquest titular el diari El Mundo encapçala l'entrevista a Cayetana Fitz-James Stuart, la XVIII duquessa d'Alba, que amb 85 anys és a punt de casar-se. L'aristòcrata, que aquests dies acapara totes les portades de les revistes del cor per la seva boda, assegura que en realitat no és tan moderna com molts es pensen: "Yo soy igual que ellos, aunque sea muy moderna vistiéndome (...). Nunca me he divorciado, mis hijos, sí, todos. Para eso es mejor no casarse (...). No creo en el divorcio ni en el aborto. Com a contrapunt, el diari espanyol publica una crònica dedicada a la "bastarda desconeguda d'Alfons XIII".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El País dedica la seva portada a la notícia sobre la condemna de deu anys de presó al líder abertzale, Arnaldo Otegui. Segons el diari espanyol, la condemna complica el procés per un futur sense ETA i alerta sobre les mobilitzacions anunciades per l'esquerra abertzale davant el que qualifiquen com a "barbaritat". El Público opta pel titular "Frustración en Euskadi" i explica la incomprensió de la societat basca davant la decisió de l'Audiència Nacional. La Razón també escull la condemna al dirigent basc, però ho fa amb un enfocament ben diferent i assegura que ETA "pressionarà" perquè Otegui sigui absolt.

El Punt Avui dedica la seva portada a l'endeutament sense límit de l'estat espanyol, que supera els 700.000 milions i se situa en el 65,2% del PIB. Tres quartes parts del deute corresponen al govern espanyol, que deu uns 532.000 milions, un 2% més que el primer trimestre, malgrat que algunes de les competències que generen més despeses, sobretot educació i sanitat, estan transferides. Catalunya, amb 38.500 milions, continua sent la comunitat autònoma més endeutada.

Tant El Periódico com la Vanguardia opten per dedicar les seves portades a la tensió entre Europa i els Estats Units davant la crisi de l'euro. L'ABC dedica la seva portada a la selecció espanyola de bàsquet, a un pas de revalidar el seu títol europeu. Pep Guardiola acapara els diaris esportius després de les seves declaracions dirigides amb ironia a la premsa, en les quals assegurava que "probablement aquest any no guanyarem res".

stats