Resum de titulars
Mèdia 21/04/2011

“Així aixequen la Copa i les manetes els campions”, a la portada del 'Marca'

L'eufòria de la premsa esportiva i generalista de Madrid pel triomf de l'equip blanc ahir a la final de la Copa del Rei contrasta amb la decepció de la catalana, que, malgrat tot, mostra titulars esperançadors que apunten la Champions com a millor revenja blaugrana. La desgravació a la declaració de la renta per rehabilitació d'habitatges i la fuga de l'etarra Troitiño, altres titulars destacats a les portades

Redacció
3 min
Marca, 21 d'abril

BarcelonaEn una final esportiva, sempre hi ha un guanyador i un perdedor. Aquesta obvietat és la que reflecteixen tots els diaris avui dijous, l'endemà del triomf del Reial Madrid a la final de la Copa del Rei. La premsa de Madrid no amaga la seva eufòria avui i Marca, amb un to perceptiblement provocador, titula “Així aixequen la Copa i les manetes els campions”. L'ABC diu “Així guanya el Madrid”, El Mundo “Èpic Madrid”, La Razón “El Madrid destrona el Barça”, El País “El Madrid de Mourinho i Cristiano es corona en un duel colossal” i Público “El Madrid recupera el tron”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A l'altra cara de la moneda trobem els titulars de la premsa catalana, que, malgrat la derrota del Barça, apunten les possibilitats de l'equip blaugrana de fer-se amb els altres dos títols en joc, la Lliga i la Champions. L'Sport diu “Vosaltres la Copa, nosaltres la Lliga i ara, a lluitar per la Champions”, El Mundo Deportivo “A lluitar per la Champions”, El Periódico “La revenja es diu Champions” i l'ARA “Guardiola: ens aixecarem”. La Vanguardia i l'Avui són els més neutrals i titulen “Escac al rei” i “La Copa, cap a Madrid”.

Un altre titular destacat a les portades d'avui dijous és l'anunci del govern espanyol de desgravar en la declaració de renda per la rehabilitació d'habitatges. El Periódico titula “Rehabilitar la vivenda desgravarà el doble” i afegeix que els contribuents que cobrin menys de 53.000 euros a l'any en podran deduir fins a 1.350. L'ARA diu “Rehabilitar l'habitatge desgravarà més” i El Mundo, “El govern espanyol amplia la deducció per reformar les vivendes”.

També trobem la pujada del preu de la benzina a les portades. Per l'ARA és el titular d'obertura i diu “Setmana Santa de pluja i amb la benzina pels núvols”. El Mundo titula “Les gasolines baten el seu rècord històric en plena operació sortida” i La Razón, “Rècord de la gasolina a Setmana Santa: 1,36 €/l”.

El món d'ETA i de l'esquerra abertzale continua ocupant les portades de la premsa espanyola. La fugida de l'etarra Troitiño, 8 dies després de ser excarcerat, ofereix titulars a tots els rotatius de Madrid. El Mundo diu “Troitiño s'escapoleix i Interior assegura que era 'il·legal' vigilar-lo”, La Razón “Troitiño es fuga després de dictar-se una ordre de captura internacional”, Público “Troitiño es fuga” i El País “La policia busca el rastre de l'etarra Troitiño al sud de França”. El diari ofereix un altre titular relacionat amb l'esquerra abertzale en el qual diu que “Bildu evita a les seves llistes candidats vetats per vincles amb Batasuna”. El Periódico també dedica un titular a la fugida de l'etarra basc i diu “Troitiño s'esfuma després de l'error judicial”.

La Vanguardia obre l'edició d'avui amb el titular “Els docents alerten sobre les faltes d'ortografia dels joves” i afegeix que a les xarxes socials l'expressió és més descurada. Per la seva banda, l'Avui es fa ressò del seu 35è aniversari i diu “Un Sant Jordi molt especial”, i mostra una fotografia amb 50 autors que qualifiquen de “foto històrica”.

Altres titulars que trobem a les portades d'avui són “Xarxes il·legals venen Viagra falsa a internet” a El Periódico, “L'FMI també adverteix els EUA pel dèficit” a La Vanguardia, “Boi Ruiz renegocia l'abast de la retallada de salut” a l'ARA i “Justícia prohibeix la 'processó atea” per ser 'una ofensa' a la Setmana Santa” a El Mundo.

stats