Publicitat
Publicitat

El director del diari 'As' deia el 2002 que queixar-se de l'àrbitre era "victimista"

El director del diari AS, Alfredo Relaño, lloava el joc del Madrid i es queixava dels que aleshores buscaven altres arguments

El director del diari AS, Alfredo Relaño, assegurava el gener de l'any 2002, en un article titulat "tothom ajuda el Madrid", que el Barça i el València utilitzaven una "coartada victimista" per justificar que el Madrid anés per davant seu. Relaño deia: "Ja saben la lletania: els àrbitres són del Madrid ( encara que passés el de Tenerife ) , els comitès són del Madrid ( encara que hagi passat el de Rivaldo i Romero ) , el bombo és del Madrid ( encara que al Figueres li toqui el Depor ) , Aznar és del Madrid , el Rei és del Madrid ... Terrible".

El director del diari madrileny posava el dit a la llaga afirmant que "p er un dia que no guanya [el Madrid] , Barça i València perden , i converteixen l'empat de Màlaga en un resultat apanyadet . Estem davant d'un complot de tan ampli espectre com el que va acabar amb la vida de JFK ".

En el seu text de fa més de nou anys deia que " no hi ha res com la coartada victimista per desactivar un equip. El futbol és difícil . És dur , és cansat , costa no defallir . Doni-li excuses a un jugador o un equip i afluixarà . El Barça i el València els han donat excuses i han afluixat" . Finalitzava dient que " la coartada victimista és el que ha reduït el paper històric del Barça a la seva dimensió real : una Copa d' Europa davant vuit. El camí bo és ignorar les injustícies de l'atzar" i, segons Relaño, el camí dolent " és repetir com una lletania que el rival se li concedeixen favors i que juga amb avantatge , perquè això equival , justament, a donar-se per vençut ".

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT