Retrets entre independentistes per la negativa de la mesa a tramitar la ILP que pretenia recuperar la DUI, i quatre notícies del dia

Les cinc propostes de l'ARA per acabar la jornada ben informats 

Eusebi Campdepadrós, Josep Costa i Roger Torrent en la reunió de la mesa del Parlament / SÍLVIA JARDÍ / ACN

1.

Retrets entre independentistes per la negativa de la mesa a tramitar la ILP que pretenia recuperar la DUI. Els republicans s'han abstingut i Costa creu que la mesa ha actuat com un "òrgan censor".  Els presos polítics, de camí a Catalunya. Junqueras, Sànchez, Cuixart, Rull, Turull, Romeva i Forn ja han arribat a Zuera (Saragossa) i arribaran demà a Catalunya, després de tres dies de trasllats. 

2.

El Suprem s'avé a consultar al Tribunal de Justícia de la UE sobre la immunitat de Junqueras com a eurodiputat. El tribunal havia denegat a l'exconseller la possibilitat d'anar a la JEC per jurar la Constitució. 

3.

La Moncloa, disposada a anar a una investidura fallida per pressionar els altres partits. Sánchez i Iglesias es reuneixen aquesta tarda per tractar la investidura, que es preveu per a la segona o tercera setmana de juliol.  Cs evita l'autocrítica: "Dir 'no' a Sánchez no és de dretes, sinó de centre liberal". El president del grup parlamentari del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa, insisteix que el posicionament de la formació respecte a la investidura ja es va marcar en campanya. 

4.

Protecció Civil activa l'alerta per onada de calor generalitzada. Divendres el termòmetre s'enfilarà per sobre dels 40 graus en diverses comarques.  La Generalitat activa un avís preventiu per contaminació atmosfèrica a tot Catalunya. Les partícules en suspensió han augmentat per la pols del Sàhara i la poca dispersió atmosfèrica. 

5.

La Vall d'Hebron inaugura la primera unitat de l'Estat dedicada a la immunoteràpia. Cada any el nou espai podrà atendre 140 pacients amb càncer de sang i de ganglis limfàtics. 

Més continguts de