Risto Mejide carrega contra Cruz i Mainat per unes crítiques sobre el seu pas per 'OT'

Els productors executius l'havien acusat, a RAC1, de ser "desagradable" i "anar contra el format"

Risto Mejide ha criticat durament, a través del seu blog, els creadors d''Operación Triunfo', Josep Maria Mainat i Toni Cruz, després que els dos productors executius del programa critiquessin, en una entrevista a RAC1, l'actitud que mantenia el publicista quan hi feia de jurat.

Cruz i Mainat van ser dimarts al programa 'Versió RAC1' per parlar del 15è aniversari del format, i  en un moment de l'entrevista [minut 38.00 de l'àudio] els van preguntar sobre  l'enganxada que van protagonitzar en directe Mejide i Jesús Vázquez, aleshores presentador d''OT', durant la gala de la cinquena edició del concurs, que es va emetre el 2009 a Telecinco.

Aquell dia, Mejide va dir a un concursant que ell, dins de l'acadèmia "tindria molta por de deixar els orificis oberts", un comentari que Vázquez va qualificar d'"homòfob" i que va acabar amb l'acomiadament del publicista com a membre del jurat.

"Vam estar a punt de fer-lo fora allà mateix", va reconèixer dimarts Mainat, que va recordar que, una estona abans, Mejide ja havia recomanat als espectadors que canviessin de canal per veure coses més interessants. "Pots ser crític, divertit, però quan ets desagradable i estàs fora de context...", va reflexionar Mainat. " Simon Cowell no ho hauria dit mai, això. Per això cobra 4 milions l'any i ell [Mejide] no", va afegir, en referència al productor britànic que va crear  la figura del jurat cruel amb els concursants que després va adoptar Mejide.

Simon Cowell "Un pot ser dur, però no pot anar en contra del format, i ell va arribar un moment que anava en contra del producte", va lamentar Mainat, i Cruz va assegurar que el membre del jurat "necessitava publicitat i la buscava allà on fos", i que per aquest motiu va fer el polèmic comentari que va ser qualificat d'homòfob. Els productors executius van reconèixer que després d'aquells fets havien demanat a Telecinco que l'acomiadés. "Ja no el volíem", va sentenciar Cruz.

L'endemà d'aquestes declaracions, Mejide va escriure una entrada al seu blog titulada 'Vacas sagradas' en què assegura que l'entrevista el va fer riure "de pena". En la seva opinió, Cruz i Mainat haurien hagut de "mostrar una mica, ja no de classe, sinó d'agraïment" cap als que van estar "remant perquè ells s'enriquissin", i deixar de banda la polèmica amb Vázquez, que segons ell ja fa temps que està superada.

"Haurien pogut fer examen de consciència i preguntar-se per què una figura com la meva va funcionar tan bé dins del seu programa, un programa que prometia el triomf a nois de qui després ningú no se'n recordava. I per què es van donar aquells pics d'audiència durant les intervencions d'un membre del jurat que no feia més que posar les cartes al descobert sobre el que considerava un engany televisiu", afegeix el publicista.

"En comptes d'això –continua– una de les vaques [en referència a Mainat] s'ha dedicat a desqualificar-me, a tornar-me a titllar d'homòfob, a deixar-me com un incompetent per aquestes desafortunades valoracions amb què ell tant es va lucrar".

Mejide també aprofita la referència a Simon Cowell per assegurar que si el britànic cobra 4 milions per temporada –una xifra que segons ell es queda curta– és perquè "segueix creant i produint formats originals a tot el món" i perquè "no s'ha passat els últims anys encadenant fracàs rere fracàs amb les seves produccions".

"La mesquinesa acaba desgastant tot el que toca. Heu guanyat molts diners, però us asseguro que no és res comparat amb el que hauríeu pogut guanyar si haguéssiu practicat un gram de l'ingredient més rendible que hi ha a la vida: la generositat", adverteix Mejide als que van ser els seus caps. I conclou: "Ho deixo aquí, que he d'anar a gravar un programa per al meu cap actual. Sí, exacte, Simon Cowell". Efectivament, Cowell és el creador del format Got Talent, que l'any passat Telecinco va importar a Espanya i que a la segona temporada incorporarà Risto Mejide com a membre del jurat.

La batalla no s'ha acabat aquí. Aquest dimecres Mainat ha tuitejat: "La majoria de coses que deia el Risto les escrivia jo". I Mejide s'hi ha tornat amb una altra piulada: "Sort que porto 7 anys a la televisió demostrant el contrari. Però aquests espècimens només saben delectar-se en la seva mesquinesa".