Mèdia 03/02/2012

"Rubalcaba i el chavisme acusen Chacón de 'pressions immorals'", a la portada d''El Mundo'

La reforma financera del ministre Guindos, l'onada de fred que ha congelat Catalunya i la disputa pel poder al PSOE entre Chacón i Rubalcaba són temes de portada en les edicions impreses d'aquest divendres

Ara
3 min
'El Mundo'

BarcelonaEl diari 'El Mundo' titula aquest divendres que un "fulminant 'pla Guindos'" per a que hi hagi "crèdit i els pisos baixen". El diari aprofita el Congrés del PSOE per mostrar les enemistats interiors del partit i explica que "Rubalcaba i el chavisme acusen a Chacón de 'pressions immorals'". El rotatiu també explica en portada que Griñan ha abandonat la "'neutralitat activa' promesa".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'Público' opta pel Congrés del PSOE per obrir avui la seva edició impresa. El diari explica que "després del suport majoritari d'Andalusia a Chacón", Rubalcaba ha aconseguit tres suports destacats. Tot i això, el diari complementa que "la mà dreta de Griñán" ha demostrat el seu suport a la candidata catalanoandalusa "en reunir 44 alcaldes i 33 delegats".

El diari 'Abc' obre la seva edició d'aquest divendres amb Javier Arenas com a protagonista i titula que, segons una enquesta que ha encomanat a una empresa el mateix diari, aquest obtindrà "majoria absoluta" en les properes eleccions autonòmiques a la Junta. Concretament, li dóna 12 punt més que al PSOE. La pàgina u del diari també es fixa amb unes declaracions de Brad Pitt, que diu que va créixer en u ambient "cristià i saludable". Donant més volada al seu tema estrella d'ahir dijous, assegura que "la Gioconda de Madrid" va ser pintada "per mans espanyoles".

'El País' obre amb finances i explica que "Guindos vaticina pisos a preus reduïts per la reforma financera". A més, també destaca que el Ministeri d'Economia dóna "quatre mesos a les entitats financeres per fusionar-se amb avantatges". El diari es fixa en l'"alarma" que ha aixecat a "Catalunya i Aragó" després de l'anunci de transvasament de l'Ebre fet pel ministre Cañete.

'La Vanguardia' se centra en el temporal de fred i neu arreu de l'Estat per anunciar que tothom està "pendent de la neu". Així, subtitula que "les autoritats es curen amb salut i suspenen les classes per a més de 260.000 alumnes". Sobre el Congrés del PSOE, explica que la lluita entre Chacón i Rubalcaba és a "mata-degolla". A més, recorda que la reforma presentada pel "govern del PP" "és dura" i servirà per "sanejar el sistema bancari".

'El Periódico' titula curt i ras: "Congelats". Amb una foto de la zona alta de la ciutat nevada, recorda que Barcelona ha passat "tota la nit sota zero". Tampoc oblida que Brad Pitt s'estrena com a director "amb l'aval de sis candidatures als Oscars".

Així de clar ho explica el diari 'ARA': "Sota zero", "el fred siberià s'instal·la una setmana a Catalunya". El diari ho il·lustra amb una foto de Calella de Palafrugell en què ja no només les cases són de color blanc, ja que la platja ha estat coberta per la neu. Sobre Chacón, diu que els eu discurs "esquerda el PSC".

'El Punt-Avui' també destaca el fred que afecta Catalunya i titula "Glaçats". Tot i això, fuig del fred en la part inferior de la seva portada i explica que "la UE beneeix el pacte fiscal". Sobre Chacón i Rubalcaba, només es pregunta "qui es més prop de la meta".

'La Razón' segueix la línia habitual d'obrir la seva edició impresa amb les reformes de Rajoy. Avui, toca la reforma financera: "El govern dóna fins a final d'any als bancs per a que aflori el totxo ocult". Tot i això, el rotatiu no pot passar per alt l'onada de fred i titula "Espanya a -15". Sobre els candidats a liderar el PSOE, explica que "Chacón treu múscul" i que "Rubalcaba tem perdre per la pinça PSC-Andalusia".

El diari 'Sport' anuncia que "el barça jugarà baix zero". Segons el rotatiu, s'espera que demà hi hagi "-4 graus en el partit de demà". L''As', per la seva banda, recorda que "Mourinho té una obsessió culer". 'Mundo Deportivo' mostra una foto de Puyol portant les copes que ha guanyat el Barça i titula "Puyol estira el carro". Sobre el jugador, explica que està donant "una mostra de compromís".

stats