Comunicació
Mèdia 20/09/2011

Rupert Murdoch ofereix 3,4 milions d'euros a la família de la nena assassinada a qui van punxar el telèfon

La companyia del magnat de la comunicació vol evitar anar a judici per l'escàndol de les escoltes il·legals

Acn
2 min
Rupert Murdoch, rodejat de periodistes durant l'escàndol de les escoltes telefòniques a Londres / REUTERS

LondresRupert Murdoch ha ofert 3 milions de lliures (uns 3,44 milions d'euros) a la família de Milly Dowler, la nena assassinada a qui el diari News of the World va punxar el telèfon mentre la policia encara la donava per desapareguda, l'any 2002. El magnat de la comunicació pretén, així, arribar a un acord amb la família Dowler i evitar un judici sobre el cas que va reobrir l'escàndol de les escoltes il·legals del NoW, i que va forçar el tancament del diari a principis d'aquest juliol. La paga, segons informa la premsa britànica, inclouria una donació d'1 milió de lliures (1,14 milions d'euros) per a una ONG i els costos legals que ha tingut la família fins ara, a més de la compensació econòmica pels Dowler.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La xifra de 3 milions de lliures és la més alta que s'ha ofert mai en compensació a una víctima d'escoltes del NoW, i dista considerablement dels acords fets públics fins ara. Per exemple, l'actriu Sienna Miller, una de les primeres víctimes conegudes de les escoltes, va acceptar 100.000 lliures (114.000 euros) de News International.

Els advocats de la família Dowler encara no han acceptat l'acord i alguns mitjans apunten que la xifra podria arribar als 3,5 milions de lliures (4 milions d'euros). Un portaveu de News International ha confirmat que la família i els Murdoch estan en "negociacions avançades" per arribar a un "acord de compensació" al "més aviat possible".

El grup de comunicació podria estar negociant, també, compensacions amb altres víctimes de les escoltes, que podrien arribar a més del miler. Segons recull The Guardian, els advocats dels afectats recomanen als seus clients acceptar compensacions i evitar els costos d'un judici que seria llarg i probablement dur, especialment pels familiars de persones segrestades o assassinades, que haurien de reviure tota la tragèdia.

Les escoltes il·legals al telèfon de Milly Dowler, que comptava amb 13 anys quan va ser assassinada, van causar estupor entre la població britànica. Malgrat que es coneixia que News of the World havia punxat el telèfon de famosos i membres de la família reial, la revelació de les escoltes a una víctima d'un segrest i assassinat va obrir la caixa de trons. El cas s'ha saldat, de moment, amb el tancament del NoW i la marxa enrere en l'absorció de la plataforma televisiva BskyB per part del magnat de la comunicació.

stats