Recull de premsa
Mèdia 02/09/2011

“La Sagrera destapa una nova vil·la romana”, a la portada d''El Periódico'

El jaciment podria alentir les obres a la nova estació de l'AVE. La votació de la reforma constitucional al Congrés i el suport occidental a la nova Líbia sense Gaddafi destaquen com a principals arguments a les edicions impreses

Redacció
2 min
El Periódico, 2 de setembre

BarcelonaEl Períodico obre l'edició d'avui amb el titular “La Sagrera destapa una nova vil·la romana” i destaca en portada que 50 arqueòlegs treballen en l'estudi de les estances i els mosaics que han quedat al descobert. El jaciment podria alentir les obres en un dels accessos principals que han de donar pas a la nova estació de l'AVE i Rodalies, prevista pel 2012. Segons els experts, es tracta d'un jaciment arqueològic únic en la seva classe. El perímetre destapat fins ara ocupa uns 4.000 metres quadrats i inclou alguns mosaics, pintures i una piscina.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La reforma constitucional, que avui se sotmetrà a votació al Congrés, és un dels titulars d'obertura a les edicions d'aquest divendres i els diaris destaquen la probable abstenció de CiU en la votació . Des d'una òptica internacional, La Vanguardia diu “Merkel avala Zapatero a les portes de la reforma” i afegeix que la cancellera felicita el president perquè la mesura “ajuda a convèncer els alemanys”.

Encara en clau política espanyola, Público es decanta per “Rajoy vol 'sembrar' Espanya de retallades” i l'Abc destaca el suport de l'escriptor francès Stéphane Hessel als socialistes espanyols i titula “El gurú del 15-M abraça el PSOE”.

El suport occidental a la nova Líbia sense Gaddafi és l'altre argument que encapçala les portades. El País diu “Europa i la resta de potències donen legitimitat a la nova Líbia” i afegeix que l'OTAN seguirà bombardejant mentre Gaddafi sigui una amenaça. La Razón diu “Els aliats es reparteixen el pastís” i afegeix que la cimera de París ha acordat desbloquejar els béns del règim de Gaddafi per tal que puguin ser utilitzats pels opositors i, com a recompensa, França es quedarà amb el 35% del petroli libi.

El Punt Avui opta per un titular econòmic i diu “La banca apuja un 30% les comissions”. L'ARA també es desmarca en l'obertura i diu “Més turistes amb menys personal”. El diari destaca que la falta de renovació i de mà d'obra qualificada fa que el sector perdi llocs de treball tot i el rècord de visitants.

El cas Gürtel retorna a les portades de la premsa espanyola, arran de l'arxivament de la causa contra un dels seus implicats. El Mundo hi dedica l'obertura i titula “Bárcenas exculpat: 'Gürtel' es gira contra Rubalcaba”. El País també dedica un destacat al cas Gürtel.

La Razón es fixa amb el País Basc i titula “La Fiscalia imputa per primera vegada un alcalde de Bildu per enaltir ETA”.

stats