PREMSA
Mèdia 23/01/2011

La marxa de salt, a totes les portades

Els rotatius gironins subratllen la unitat de la mobilització

Redacció
2 min
Portada d'El Punt de les comarques gironines

BarcelonaTots els diaris catalans coincideixen a destacar com una de les principals notícies a les portades la marxa en què ahir uns 3.000 veïns i veïnes de Salt van recórrer els carrers de la població gironina darrere d'una pancarta amb el lema "Volem viure a Salt en pau i bé".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pel que fa als diaris de les comarques gironines, l'edició d'El Punt titula "Som un sol poble", i ho acompanya amb la imatge d'un pilar que va fer un grup de castellers al final de la marxa. El Diari de Girona també posa l'accent en la unitat i titula: "Salt s'uneix per la convivència".

L'ARA titula la notícia explicant que "Salt reclama compromís polític", mentre que El Periódico escull: "Salt clama al carrer a favor de la convivència", i l'Avui hi coincideix amb "Clam per la convivència ciutadana". La Vangudardia etiqueta la mobilització com "La marxa de la bona fe".

A banda de la marxa al municipi gironí, altres temes que ocupen les portades dels rotatius catalans són una entrevista que fa l'ARA a l'expresident Jordi Pujol i el malestar per les conseqüències de la crisi que "recorre Europa", segons El Periódico.

Pel que fa a La Vanguardia, el titular més gran el dedica a explicar que "El Banc d'Espanya vol que totes les caixes siguin fundacions", i l'Avui augura "la fi dels serveis universals".

El PP, protagonista als rotatius espanyols

La darrera jornada de la Convenció que el PP ha celebrat a Sevilla és la protagonista a la majoria de rotatius espanyols, especialment a El Mundo, l'Abc i La Razón.

El Mundo ha col·locat els principals líders del PP dins d'un autocar, i titula: "Autobús cap al poder", per les bones expectatives electorals que els donen diversos sondejos. L'Abc destaca la proposta que fa el partit de suprimir "els privilegis dels parlamentaris" per contrarestar la situació de les pensions, i explica que "Rajoy rep el suport del PP per liderar el canvi". A La Razón també destquen la proposta de retallar "privilegis dels diputats".

En canvi, a la portada d'El País hi destaca que "fons d'altres països busquen comprar caixes a preus de saldo" i que "la policia se suma la revolta tunisiana".

stats