Publicitat
Publicitat

'Sálvame naranja' i 'Sálvame limón': la solució de Telecinco per evitar la sanció de Competència

El programa es dividirà en dos trams per adequar-se a l'horari de protecció reforçada

'Sálvame naranja' i 'Sálvame limón'. Aquesta és la solució que s’han empescat Mediaset i la productora La Fábrica de la Tele per poder mantenir a la graella  el seu existós magazín de tarda després que aquesta setmana la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) instés Telecinco a adequar els continguts del programa a l’horari en què s’emet, que correspon en bona part a la franja de protecció reforçada –de 17.00 a 20.00–, durant la qual no es poden emetre continguts no recomanats per a menors de 13 anys.

Segons es va anunciar aquest divendres durant la versió 'Deluxe' del programa, a partir de dilluns 'Sálvame' es dividirà en dos blocs. El primer ocuparà la primera hora, de 16.00 a 17.00 –és a dir, la part que queda fora de l’horari de màxima protecció–, i inclourà, per tant, els continguts més polèmics i pujats de to. És el que s’anomenarà, a partir d’ara, 'Sálvame limón', que tindrà la qualificació de “no recomanat per a menors de 12 anys”. De 17.00 a 20.00, l’espai es convertirà en 'Sálvame naranja': rebaixarà el to per adaptar-se a les restriccions pròpies d’aquesta franja i passarà a ser “no recomanat per a menors de 7 anys”. De fet, fins ara Telecinco ja atorgava al conjunt del programa aquesta qualificació, però precisament el requeriment de Competència assenyalava que alguns continguts no podien entrar dins d’aquesta categoria.

La CNMC havia donat un termini de deu dies a Mediaset perquè complís el seu requeriment, i l’advertia que, en cas contrari, se li podria obrir un expedient sancionador per una infracció de caràcter greu, la qual cosa podria comportar una multa d’entre 100.001 i 500.000 euros.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT