Tecnologia
Mèdia 05/10/2011

Samsung demanarà el bloqueig de l'iPhone 4S a França i Itàlia

Denuncia la violació de dues tecnologies relacionades amb la transmissió de dades mòbil. És l'últim capítol de la guerra de patents entre les dues companyies

Agències
1 min

BarcelonaSamsung Electronics anuncia en un comunicat emès aquest dimecres que presentarà demandes a França i Itàlia per vetar la venda del nou iPhone 4S, presentat per Apple aquest dimarts, en un nou capítol de la guerra de patents que mantenen les dues companyies.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La companyia sud-coreana presentarà les denúncies per vulneració de patents als tribunals de París i Milà aquest dimecres. Les demandes detallaran la violació de dues tecnologies relacionades amb la transmissió de dades mòbil, en concret els estàndards Wideband Code Division Multiple Access (WCDMA) per a mòbils 3G. Samsung ha indicat que també estudia demandes similars en altres països.

Un portaveu de la companyia ha confirmat a Efe que també han demanat a la Unió Europea (UE) que anul·li els drets exclusius d'Apple sobre el disseny de la seva tauleta iPad, per evitar nous problemes de patents.

Aquest és l'últim capítol d'una guerra legal entre els dos principals fabricants de telèfons intel·ligents i tauletes electròniques, que va començar a l'abril i, de moment, s'ha saldat amb la suspensió de les vendes del Galaxy Tab 10.1 de Samsung a Alemanya.

Apple acusa Samsung de copiar el disseny i algunes funcions de l'iPhone i l'iPad, mentre que la sud-coreana assegura que aquestes idees no són propietat exclusiva del seu competidor.

stats