Sánchez pressiona els independentistes amb eleccions a l'inici del judici, i quatre notícies més del dia

Les cinc propostes de l'ARA per acabar la jornada ben informats 

Pedro Sánchez estudia convocar eleccions el 14 d'abril

1.

Sánchez pressiona els independentistes amb eleccions a l'inici del judici. Perquè fos possible celebrar els comicis el 14 d'abril, caldria convocar-les la setmana vinent. 

2.

A poques hores perquè comenci a Madrid el judici de l'1-O, Marchena afirma que l'afronta "amb serenitat i seny". El jutge que porta la causa del Procés diu que ara és "temps de silenci".  L'associació Advocats Europeus Demòcrates demana l’alliberament immediat dels presos polítics. Observadors internacionals viatjaran a Madrid durant el judici. 

3.

El TC desisteix i arxiva un recurs clau contra la llei catalana de l'habitatge. La PAH adverteix que ara els desnonaments per impagament de famílies vulnerables són il·legals. 

4.

Educació duplica els instituts escola amb 25 centres nous el curs que ve. Són 1.500 places noves de primer d'ESO a través d'un model que redueix l'absentisme i el fracàs escolar. 

5.

El Consorci de la Zona Franca invertirà 100 M€ en un 'hub' digital de 70.000 metres quadrats. La primera fase del projecte s'inaugurarà el 2020 amb un espai de 17.500 metres quadrats.