Mèdia 23/04/2011

Artur Mas assegura que la gent entén les retallades "perquè a casa seva han fet el mateix”

'Avui' i 'El Punt' publiquen una entrevista al president de la Generalitat en una jornada protagonitzada pel Sant Jordi

Redacció
2 min
vanguard

BarcelonaEls diaris catalans focalitzen les seves portades d'aquest dissabte en la diada de Sant Jordi. Així, La Vanguardia destaca un missatge del Nobel de literatura amb motiu de Sant Jordi: “Desitjos de bones lectures...”, diu Vargas Llosa, que felicita així la diada als lectors d'aquest diari.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Mentrestant, el diari ARA dedica monogràficament la portada al Sant Jordi. El fotògraf Pere Tordera reprodueix la cèlebre imatge de Robert Doisneau, traslladada a Barcelona i sota la mirada de tres escriptors: Emili Teixidor, Ramon Solsona i Najat El Hachmi. El Punt titula “Passió per Sant Jordi”, tot destacant que la coincidència amb la Setmana Santa marca la diada i que els llibreters són optimistes però estan pendents del temps. El diari ofereix un suplement especial de Sant Jordi.

Aquest rotatiu, conjuntament amb l'Avui, publica una entrevista amb el president de la Generalitat, Artur Mas. L'Avui la destaca com a principal argument de portada. Mas diu que “la gent entén el que fem perquè a casa seva han fet el mateix”. Aquest diari també titula que “la diada de Sant Jordi no marxa de vacances”.

Per la seva part, El Periódico obre amb l'actualitat internacional i titula “Matança a Síria”. El diari destaca que creix la violència per la rebel·lió del món àrab i que la repressió de la principal protesta contra el règim se salda amb almenys 70 morts. A la fotografia central de portada hi mostren dos confrares que caminen sota la pluja a Sevilla. Aquest diari també entrevista José Zaragoza, el secretari d'organtizació del PSC, que diu que “és obvi que les simpaties de la gent del PSC són per a Chacón”. Finalment, destaca que “la pluja desllueix la Setmana Santa i complica el trànsit” i que “els llibreters miren al cel”.

D'altra banda, La Vanguardia també fa referència al fet que “la banca es converteix en la major immobiliària a Espanya”. En plana esportiva, aquest diari destaca que “Nadal busca avui el seu triomf 500 i la sisena final”, mentre que El Punt explica, en clau blaugrana, que “cal sentenciar la Lliga”.

stats