FICCIÓ

Santi Millán arrossega la família a un món de crim i absurditat

TV3 prepara la segona temporada de ‘Benvinguts a la família’, que s’estrenarà al gener

Al final de la primera entrega de Benvinguts a la família -la comèdia negra creada per Pau Freixas i Ivan Mercadé que va ser un èxit d’audiència a TV3 el curs passat- semblava que finalment els Navarro podien respirar tranquils. No és el cas. Per sort per als seguidors de la sèrie -i desgràcia dels personatges- la història no s’acaba aquí: la segona temporada està a punt d’arribar i el tret de sortida el marca l’arribada del Manu, el pare desaparegut que torna a casa per embolicar la troca.

L’encarregat de donar vida aquest personatge és Santi Millán. Entre escena i escena d’aquesta comèdia -que s’està rodant fins a finals de desembre en una casa de Sant Antoni de Vilamajor-, l’actor explica a l’ARA que “l’aparició d’en Manu provoca un daltabaix a la família, perquè no torna per aportar solucions sinó per donar més problemes”.

Comèdia d’embolics

La segona temporada -formada per 13 capítols que s’estrenaran el 14 de gener del 2019- centrarà l’atenció en la manera com la família encaixa la tornada del Manu, l’exmarit de l’Àngela (Melani Olivares) i germà del Nando (Ivan Massagué) després haver abandonat la família fa més de deu anys.

Però, tot i els enganys inicials, el veritable motiu pel qual ha tornat és que necessita l’ajuda dels seus. El persegueix la Teresa (Paula Malia), cap d’una família d’estafadors perillosos amb qui va tenir un passat romàntic i que l’acusa haver-li robat un objecte molt valuós. Amb aquest panorama, els protagonistes es veuran embolicats en un món totalment diferent del seu natural. La idea dels creadors és que això doni un ritme trepidant a la trama i, alhora, la comèdia es torni tan esbojarrada que voregi l’absurd.

Per a Millán precisament aquest és el tret distintiu de la sèrie: “ Benvinguts a la família no busca l’acudit, sinó que posa els personatges en situacions molt particulars, i això és el que fa gràcia”. Concretament, el Manu arrossega la família a un món de crim i Lluís Villanueva, actor que fa de Raül Dorado , “el mejor abogado ”, afegeix que “la gran amenaça d’aquesta temporada és que si no l’ajuden a resoldre el seu problema tots aniran a la presó”.

A més a més, s’obriran noves trames que afegiran un plus de comèdia. Per exemple, en Raül Dorado evolucionarà i seguirà sent aquest “advocat que no haurien d’haver contractat mai”, diu Villanueva. D’altra banda, Betsy Túrnez explica que el seu personatge -l’Adela- tindrà l’oportunitat de “fer realitat aquesta fantasia policíaca que començava a aflorar en els primers capítols”.

Segones oportunitats

Més enllà de les peripècies que viuen els Navarro, Ivan Mercadé -productor executiu i showrunner de la sèrie- explica en un descans que la segona temporada se centrarà en l’evolució dels pares: “Com en Manu, una figura totalment absent des de fa deu anys, intentarà corregir els errors del passat, i com l’Àngela, que començava a tenir una cosa amb en Nando, encaixarà aquest canvi”.

Amb tot plegat, Melani Olivares remarca que aquest retrobament “suposarà un xoc emocional per a la família”, que haurà de valorar si tothom es mereix una segona oportunitat.

Producció catalana

“La incoporació de Santi Millán ja estava prevista des de la primera temporada”, comenta Oriol Sala-Patau, cap de ficció i cinema de TV3, i de fet el seu paper encaixava molt bé amb un dels objectius de la sèrie.

Massagué explica que la comèdia pretén recuperar “intèrprets catalans que no se’ls ha vist fer gaire ficció a TV3”. Això es veu amb Melani Olivares, que torna a la televisió catalana després d’haver treballat gairebé nou anys a la sèrie espanyola Aída, o Yolanda Ramos, actriu que recentment ha participat en Paquita Salas. Per tant, Millán -a qui no s’havia vist en ficció des del Chiringuito de Pepe- segueix aquesta línia d’actors “que no teníem tan ubicats en el contingut audiovisual català”, afegeix Massagué.

Així doncs, la comèdia incorporarà noves cares a la família de TV3 amb la intenció que la sèrie redobli l’humor respecte a les històries de la primera temporada.

‘Si no t’hagués conegut’ arriba a Netflix al gener

Després de l’èxit de Merlí, que es va convertir en un veritable fenomen de masses a l’Argentina gràcies a Netflix, TV3 ha anunciat que Si no t’hagués conegut -un drama romàntic i de ciència-ficció- també estarà disponible a la plataforma a partir de l’1 de gener.

De fet, Netflix s’ha convertit en un aliat per a les sèries de producció catalana, perquè ha fet possible que productes que en teoria tenen una audiència limitada agafin abast mundial. Ivan Mercadé, showrunner de Benvinguts a la família, explica que des de TV3 “s’intenta produir sèries per projectar-les al món i arribar al màxim nombre d’espectadors possible”. Així es va veure amb Merlí i ara s’està començant a observar amb aquesta comèdia negra, ja que ha arribat a indrets com “el Brasil i Veneçuela, on l’audiència està aprenent català gràcies a la sèrie”, comenta l’actor Miquel Fernández. A més, la productora americana Netflix va estrenar aquesta sèrie i va ser la primera vegada que aquesta plataforma adquiria els drets d’estrena única a tot el món d’una ficció de Televisió de Catalunya.

Més continguts de