COMUNICACIÓ
Mèdia 10/02/2011

La revista de divulgació històrica 'Sàpiens' arriba al número 100 com a revista líder en català

Un reportatge sobre el 23-F, quan es compleixen els 30 anys del cop d'Estat, obre la portada del número de febrer. A la celebració, hi han assistit Jordi Pujol i Pasqual Maragall entre altres personalitats

Redacció
1 min
Pujol durant la seva intervenció en la festa / PERE VIRGILI

BarcelonaLa revista de divulgació històrica 'Sàpiens' arriba al número 100 i ho ha celebrat aquest dijous al vespre amb un acte al qual han acudit nombroses personalitats del país, entre les quals hi havia els expresidents Jordi Pujol i Pasqual Maragall.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Es tracta de la publicació d'història més llegida de Catalunya, amb 132.000 lectors mensuals, per davant de les seves principals competidores, 'National Geographic Historia' i 'Historia y Vida'. És també la revista mensual més llegida en català, independentment de la temàtica, de les que es troben al quiosc.

L'aparició del número 100 en el mateix mes en què es commemora el 30è aniversari del cop d'Estat, ha inspirat el reportatge de portada: 'El 23-F des de dins'. Segons ha fet saber la publicació a través d'un comunicat, el treball es va començar a preparar amb Gabriel Cardona, historiador i exmilitar mort fa pocs dies. "La seva inesperada mort aquest mes de gener, just quan la revista ja era a impremta, fa encara més colpidor el seu testimoni", segons els editors de la publicació.

A través del relat de Cardona, el reportatge descobreix la disparitat d'opinions que hi va haver entre els oficials de la caserna, els moviments d'alguns comandants per treure els tancs als carrers de Barcelona, la decisiva insubordinació d'un militar demòcrata o els dubtes del Capità General Pascual Galmés.

Gairebé com a homenatge pòstum, doncs, aquest serà un dels temes principals que ha preparat la publicació per aquest número tan simbòlic.

stats