Mèdia 24/01/2012

Schmitz demana la llibertat sota fiança

A.c.r.
1 min

BARCELONA.El fundador de Megaupload, Kim Schmitz, i els altres tres detinguts a Nova Zelanda arran del tancament de la web de descàrregues seguiran en presó preventiva com a mínim fins avui, ja que el jutge que porta el cas ha demanat més temps abans de decidir si accedeix a la sol·licitud de Schmitz de sortir en llibertat sota fiança mentre no es resolgui la petició d'extradició dels Estats Units. El hacker alemany va fer ahir aquesta petició després de negar les acusacions de pirateria massiva, i a través del seu advocat, Paul Davison, va assegurar que no té intenció de fugir, sinó que vol estar al costat de la seva dona, que està embarassada.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La fiscal del cas, Anne Toohey, va replicar, però, que hi ha un risc de fuga "extrem", i va recordar que el 2002 Schmitz va escapar-se a Tailàndia per evitar la justícia alemanya, que el buscava per un altre cas.

D'altra banda, ahir van ser detinguts dos més dels set acusats inicialment per l'FBI: l'alemany Sven Echternach va ser arrestat al seu país, i l'estonià Andrus Nomm a Holanda. L'eslovac Julius Bencko continua buscat per la justícia.

stats