COMUNICACIÓ
Mèdia 23/06/2011

El "golf team" de Guardiola i Cruyff, a 'Mundo Deportivo'

Tots dos volien passar desapercebuts però al camp hi havia un torneig de periodistes. Entre la premsa generalista, el principal argument de portada és la convalidació del decret de la negociació col·lectiva. 'Abc', per la seva banda, mostra la imatge d'un nen tapant la boca del príncep Felip

Redacció
2 min
Mundo Deportivo

BarcelonaL'actual entrenador del Barça, Pep Guardiola, i qui va ocupar el seu càrrec als anys noranta, Johann Cruyff, protagonitzen la portada de Mundo Deportivo d'aquest dijous. Tots dos es van trobar per fer una partida de golf i el diari esportiu aprofita per titular "golf team" en honor al Dream Team de Cruyff i a l'actual equip comandat per Guardiola. Sport també parla de Guardiola en la portada i recorda que "no vol subhastes". Marca, per la seva banda, continua fent bullir l'olla sobre el fitxatge del brasiler Neymar pel Reial Madrid i diu que està "llest per al Madrid".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre la premsa catalana, El Periódico obre la portada amb els arguments per mantenir o bé per suprimir la limitació de velocitat a les autopistes. “Seguim a 110?”, es pregunta el titular –amb un signe d'interrogació d'obertura sobrer–, acompanyat de tres raons pel i tres més pel no. La polèmica arriba un dia abans que el consell de ministres decideixi si prorroga la mesura. Les negociacions per la llei electoral catalana i la votació al Congrés per la reforma dels convenis col·lectius també són temes de portada. La Vanguardia, per la seva banda, obre l'edició precisament amb l'anàlisi d'aquesta votació i amb el paper de CiU i PNB en el tràmit. “CiU i PNB eviten un final sobtat de la legislatura”, titula el rotatiu, que mostra una fotografia del ministre de Treball, Valeriano Gómez, amb l'irònic peu de foto “pels pèls”. L'Avui apunta el seu focus cap a la reforma del model universitari: “El Govern empeny les universitats cap a la fusió”, titula. Les obres del nou tram de la C-31 al Baix Empordà protagonitzen la imatge de portada. El Punt també aprofita aquest argument per a la fotografia però dedica el principal titular a un altre mitjà de transport. “Un altre estiu negre per als usuaris de Rodalies”, titula.

Entre la premsa feta a Madrid, les portades són més coincidents i s'orienten a la votació del Congrés, tal com fa La Vanguardia. Público anuncia que "CiU i PNB ajuden el govern a reformar els convenis". El País explica que "Zapatero salva in extremis un vot clau per esgotar la legislatura". L'Abc és crític i etziba "les cessions a PNB i CiU salven el 'decretazo' laboral del govern". La fotografia d'un nen tapant la boca del príncep Felip és la principal imatge de la portada. També ho és La Razón, que en la mateixa línia expressa "un govern agònic suplica al PNB per salvar la seva última reforma". El Mundo vincula la votació amb el judici a l'etarra Cheroki i diu que "el PNB i ETA es burlen d'un govern que agonitza".

stats