TELEVISIÓ

Amistat, trames apocalíptiques, èpica i embolics a les noves sèries de 2011

El nou any arriba amb noves produccions televisives

Després d'un any en què les sèries de televisió han recollit alguns dels millors registres d'audiència, les cadenes tornaran a apostar fort el 2011 per aquest tipus de produccions, amb l'imminent estrena de les catalanes Polseres vermelles, les espanyoles El barco, Piratas i Ángel o demonio , i l'americana The walking dead.


Les novetats de TV3

La novetat més imminent de TV3 és l'estrena a finals de gener de Polseres vermelles, una idea d'Albert Espinosa que ha dirigit Pau Freixas. Els 13 capítols de la sèrie seguiran la vida d'un grup de nois i noies de 8 a 17 anys en un hospital infantil.

El canal també prepara Divines, sèrie que protagonitzaran Rosa Maria Sardà i Veronica Forqué, però que possiblement no arribarà fins al segon trimestre de 2011.

A banda, TV3 està produint la minisèrie de dos capítols Ermesenda, d'ambientació històrica. Encara no hi ha data d'emissió.


Rivalitat Antena 3 i Telecinco

Amb Mario Casas com un dels seus principals ganxos, El barco salpa amb una catàstrofe mundial en l'arrencada del seu periple, que provoca la desaparició de la terra i que deixa la tripulació de la nau que dóna nom a la sèrie com a únics supervivents.

Es tracta d'un dels productes estrella de la temporada per a Antena 3, que s'ha llançat al món del misteri i de la fantasia, animada per altres èxits que ha obtingut en aquestes temàtiques amb El internado, ja acabada, o Los protegidos , que també presentarà nova temporada.

Telecinco respondrà amb Ángel o demonio, pensada inicialment per a la seva estrena a Cuatro. Amb els mateixos guionistes de Hay alguién ahí, la sèrie es centra en Valeria, una adolescent que descobreix que en realitat és un àngel i que també existeixen els dimonis, capitanejats per una Mar Saura que intentarà conduir la humanitat cap al costat fosc .


Sèries d'aventures

Tierra de lobos i Águila roja, que repeteixen, han obert la veda a les sèries d'aventures ambientades en èpoques passades. On també xocaran espases és a Pirates, gravada a Galícia i amb els blaus ulls de Pilar Rubio al capdavant d'aquests bucaners de Telecinco.

No només s'anima la franja de prime time. Per contrarestar l'empenta d' Amar en tiempos revueltos, Antena 3 reforçarà la seva sobretaula amb Bandolera, sèrie d'època amb Marta Hazas a la pell d'una jove de 1882 educada a Oxford que torna a Andalusia a la recerca de les seves arrels, on també hi troba amors i aventures.


Les nord-americanes

Una altra estrena per a aquest mes és la nord-americana The walking dead ( Els morts vivents), que emetrà La Sexta –i que s'ha estrenat a Canal Plus– i que explica la supervivència d'un grup de persones en un món pres pels zombis. Amb el seu últim capítol, la cadena AMC va obtenir un rècord d'audiència que va millorar el de l'estrena i les dades de sèries ja consolidades com Mad men.

Una altra novetat és Pequeñas mentirosas, un culebró nord-americà en la línia de Dones desesperades o Gossip Girl, que també s'estrena aquest mes, en aquest cas, a la cadena MTV.

Hi haurà més ball de sèries després de la fusió de Telecinco i Cuatro, que emetrà NCIS Los Angeles i Mentes criminales. Un altre canal del nou gegant que lidera Telecinco és Factoría de Ficción, que recuperarà la nord-americana Friends.


Valors segurs, embolics i comèdia

Televisió Espanyola apostarà per productes d'eficàcia provada com Águila roja i la segona temporada de Gran reserva, amb més intrigues, amors i nous personatges interpretats per Álvaro de Lluna, Yon González i Thais Blume. La cadena pública donarà, a més, una altra oportunitat a Los misterios de Laura, amb Maria Pujalte al capdavant.

Els embolics i la comèdia pura segueixen tenint èxit en la ficció espanyola i, al costat de la tornada de La que se avecina, amb el retorn del personatge de La Hierbas , Antena 3 i Telecinco preparen dues importants novetats amb grans figures, sense data encara d'estrena.

Javier Cámara i Julián López viatgen fins a 1981 per protagonitzar una sèrie encara sense títol dirigida per Nacho G. Velilla –Que se mueran los feos i Fuera de carta–, que narrarà a Antena 3 la història del primer matrimoni que es va divorciar a l'Estat espanyol.

Amb una trama semblant, Vida loca s'ocuparà dels membres d'un matrimoni separat que refan les seves vides al costat dels seus fills i les seves noves parelles a Sant Sebastià. La sèrie, que mirarà de recuperar per a Telecinco l'esperit de Siete vidas, torna a la televisió un dels seus protagonistes, l'actor Toni Cantó, acompanyat en aquest cas per Esther Arroyo i Lolita Flores.

Per la seva banda, Paramount Comedy grava nous episodis d' El Divo, amb Agustín Jiménez com Don Phernando, una casposa estrella de varietats dels 90 que, en aquesta etapa de total decadència, acaba de fitxar per un canal local; la Fox prepara l' estrena de Hawaii 5.0, una nova revisió de la mítica sèrie dels anys 80 The Defenders, i la segona entrega de Glee, i TNT, el de la segona part de V.

Més continguts de