'EL SECRETO DE PUENTE VIEJO'
Mèdia 27/01/2011

Sèries d'època? Doble ració a A3

Antena 3 prepara una nova sèrie ambientada cent anys enrere. L'emetrà després de la ficció que ja programa a la sobretaula i que situa l'acció al segle XIX. El canal vol millorar l'audiència de les tardes.

Laia Altarriba
2 min

BARCELONAUna de les franges horàries que més se li resisteix a Antena 3 és la de la tarda. I aquest any ha decidit introduir alguns canvis en la programació per atraure els espectadors que s'asseuen davant del televisor després de dinar.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per aconseguir-ho ha apostat per la ficció històrica. I ho fa per partida doble: d'una banda, el 10 de gener va estrenar en horari de sobretaula la sèrie Bandolera , ambientada al segle XIX, i de l'altra, acaba de fer públic que d'aquí a poques setmanes n'hi sumarà una altra, El secreto de Puente Viejo , que també serà diària. La cadena ha anunciat que situarà la nova ficció "al vespre", però no concreta encara si l'emetrà immediatament després de Bandolera, o una mica més tard.

La dificultat de fer forat a la tarda

Durant la tardor passada, l'oferta de sobretaula d'Antena 3 eren films de poca qualitat, les anomenades pel·lícules de sèrie B. El cinema havia substituït al mes de juny passat el magazín Tal cual lo contamos , que havia arrencat l'octubre del 2008.

Però ni amb el magazín ni amb el cinema Antena 3 s'ha pogut apropar a la magnífica audiència que obté La 1 amb Amar en tiempos revueltos (la segueixen una mitjana del 21,7% dels espectadors al conjunt de l'Estat), ni tampoc als bons resultats que té el magazín de temes del cor Sálvame , que emet Telecinco i que té un 17,2% del share .

L'aterratge de les dues noves sèries, doncs, és una aposta per millorar l'audiència amb producció pròpia de ficció.

Tot i això, els resultats de Bandolera no són per llançar coets: en les dues primeres setmanes en antena no ha aconseguit arribar al 10% de mitjana, s'ha quedat al 8,7% de quota de pantalla.

Al marge de la satisfacció o no de la direcció del canal amb l'audiència de Bandolera , quan estrenin El secreto de Puente Viejo hauran de fer saltar algun dels programes actuals. I l'espai que té més punts per desaparèixer és el magazín informatiu 3D , que comença a les 17.15 h i que només té un 6,3% de share .

stats