PROPERA ESTRENA
Mèdia 09/06/2011

Set històries d'amor i emocions

Xavier Solà es converteix en testimoni de la vida de set matrimonis que, després de mig segle casats, tornen al lloc on van passar la lluna de mel, en un programa que convida a emocionar-se i a reflexionar.

Albert Castellví Roca
2 min
El Josep i l'Antònia tornaran a recórrer en moto la Costa Brava, tal com van fer el 1961, acabats de casar. Xavier Solà els farà reviure la seva història a Viatge de noces .

Barcelona.Barcelona, Tarragona, Mallorca, els Pirineus, Lloret. Avui podrien ser escapades improvisades de cap de setmana, però fa 60 anys eren destinacions d'un viatge tan important a la vida com la lluna de mel. Set parelles casades entre els anys 50 i 60, i que ara ja superen la setantena, han tornat al lloc on van passar els primers dies com a matrimoni per reviure l'experiència. Ho han fet acompanyats de Xavier Solà, el conductor de Viatge de noces , un format creat per Visiona que dilluns (21.50) s'estrena a TV3.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Aquest programa transmet el que és la força d'estimar, la importància dels valors", diu Solà, que assegura que el rodatge li ha permès ser "espectador directe" de "set històries amb molta força" que, a més, retraten "les dificultats que ha viscut el país" al llarg de les últimes dècades, com s'hi han hagut d'enfrontar els que les han viscut i la importància que ha tingut per a ells poder "fer el camí plegats".

Intensitat emocional

Solà manté una "posició discreta" a la pantalla, per convertir-se, simplement, en el narrador de les històries i en l'intèrpret de les emocions que traspuen, que conformen l'essència del programa. Gràcies a un "tractament respectuós", en què la conversa "flueix", el presentador aconsegueix que les parelles parlin, sense embuts i amb naturalitat, de temes tan íntims com "la informació amb què arribaven a la nit de noces". Per això, la cap d'entreteniment de TV3, Cristina Muñoz, considera que el programa "no és només contemplatiu, sinó que convida a reflexionar, a fer-se preguntes".

Solà resumeix la força del format en una anècdota. Un barquer de les Coves del Drac, a Mallorca, va sentir la història de la parella que hi va tornar per al programa. A la matinada, l'home va trucar a La nit dels ignorants , que Solà presenta a Catalunya Ràdio, per explicar que "estava celebrant amb la dona i una copa de cava que el seu matrimoni era viu".

El presentador també ha viscut el rodatge intensament: "M'ha sacsejat. No sé si em casaré, però m'agradaria fer un viatge de noces".

stats