NOVES SÈRIES
Mèdia 06/06/2011

La Sexta aposta per l'última ficció dels EUA

El productor executiu de 'Lost' arribarà per partida doble a La Sexta, amb dues de les sèries que més expectatives han generat els últims mesos: 'Alcatraz' i 'Person of interest'

àlex Gutiérrez M.
2 min
La conservació de la presó d'Alcatraz facilita que es faci servir en rodatges de ficció.

Barcelona.La presó d'Alcatraz ja és un subjecte cinematogràfic, des que Clint Eastwood va intentar escapar-se'n a la pel·lícula La fuga de Alcatraz. El sinistre centre penitenciari de San Francisco, tancat el 1963 pels elevats costos que suposava mantenir una presó a l'illa del mateix nom, passarà a la petita pantalla de la mà de La Sexta a partir del 2012. La sèrie parteix d'un esdeveniment inquietant: 302 guàrdies i reclusos emergeixen a l'actualitat, després d'haver estat desapareguts durant cinquanta anys. Una agent de policia (interpretada per Rebecca Madsen) i un especialista en aquesta presó (Jorge García) seran els encarregats de resoldre el misteri, acompanyats en el repartiment per Sam Neill, Jeffrey Pierce i Robert Forster, entre altres.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La sèrie compta amb J.J. Abrams com a productor executiu. D'aquesta manera, el creador de Lost mirarà de repetir l'èxit d'una sèrie que va marcar tendència durant la primera dècada del 2000. Alcatraz va ser un dels màxims èxits en els screenings celebrats a Los Angeles la setmana passada. Als Estats Units l'ha adquirida Fox i a l'Estat, La Sexta.

L'aposta de la cadena de Jaume Roures per la ficció nord-americana es fa palesa també per l'adquisició de Person of interest, un altre producte de la factoria Abrams, en aquest cas centrat en un multimilionari (Michael Emerson) que ha desenvolupat un programa informàtic capaç de predir futures víctimes de crims. Aquest misteriós personatge contractarà un exagent de la CIA a qui tothom pren per mort (Jim Caviezel) perquè l'ajudi a evitar els crims. La cadena CBS té previst emetre els capítols aquesta mateixa tardor, de manera que podria ser la primera de les sèries que fes el salt de l'oceà per aterrar a les pantalles catalanes.

A més, la sèrie arriba amb un aval important: l'episodi pilot va obtenir les notes més altes dels últims quinze anys a les projeccions de prova que es fan davant d'espectadors seleccionats. De fet, l'èxit ha provocat que la cadena canviï de dia CSI, després d'haver-lo programat durant deu anys els dimecres.

Aquestes dues futures incorporacions se sumen a algunes sèries dels EUA que ja són referents a La Sexta, com El Mentalista , Bones o The waling dead.

stats