PROGRAMACIÓ TEMÀTICA
Mèdia 06/03/2011

La Sexta especialitza els seus canals

Les tardes de La Sexta 2 s'ompliran des de demà de nous programes de docurealitat de producció pròpia. La Sexta 3 és des de dilluns el primer canal de cinema en obert de l'Estat. I amb molt èxit.

Albert Castellví Roca
3 min
Un dels programes que estrenarà demà La Sexta 2 és Bestial , sobre la relació de persones i animals.

Barcelona.La Sexta 2 estrenarà demà una nova programació especialitzada, i dedicarà tota la franja de tarda-vespre (de 15.30 a 22.00) a la docurealitat . Fins a vuit programes nous, més dos que tornen a la graella, ompliran aquest espai, i tots amb dos punts en comú: són de producció pròpia i tenen la voluntat de mostrar els aspectes més "sorprenents" i "extraordinaris" de la realitat quotidiana, però sempre amb produccions "de molta qualitat", segons va assegurar el director de La Sexta, Antonio García Ferreras.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els nous formats que proposa la cadena es fixen especialment en els espais en què la major part de la població desenvolupa el seu dia a dia. Piso compartido i Decora tu interior giren entorn a l'habitatge, però des de punts de vista diferents: el primer tracta dels estils de vida i els models familiars, i el segon fa propostes de disseny d'interiors. Mundo oficina entra en els espais de treball per veure com són i quines relacions s'hi estableixen, i Este es mi barrio visitarà els barris més populars però també els més luxosos de diverses ciutats. També hi haurà temps per descobrir la gent que viu en petits municipis a Carreteras secundarias , i per fixar-se en els locals d'oci més selectes però també els més tradicionals, amb Bares, qué lugares i Hoteles con encanto .

La vuitena estrena és Bestial , un programa sobre el món animal i les persones que s'hi relacionen. A més, es recuperaran Vidas anónimas , que busca els trets més inesperats de persones corrents, i Hoy cocinas tú , que ara presentarà el català Isma Prados, que ensenyarà a cuinar cada dia a un nou convidat.

La Sexta 3, 100% cinema

D'altra banda, ja fa una setmana que el tercer canal del grup va posar en marxa la seva nova programació especialitzada en cinema, i l'aposta està funcionant. La Sexta 3 havia tancat el febrer amb un share mitjà del 0,6%, i en aquests primers dies de març en què ha incorporat l'epígraf Todo Cine, ja ha aconseguit fer-lo pujar fins a l'1%, amb un rècord de l'1,2% dijous. Aquest canvi de programació, a més, ha convertit La Sexta 3 en el primer canal especialitzat en cinema que emet en obert a tot l'Estat.

La cadena programa cinc pel·lícules d'èxit cada dia, de manera ininterrompuda entre les 15.30 i les 2.00, i completa la programació amb diversos espais relacionats amb el setè art: reportatges sobre estrenes i rodatges, entrevistes a actors i directors, que també recorden les seves escenes preferides i la primera vegada que van anar al cinema, o l'opinió de la gent que surt de les sales sobre la cinta que acaben de veure. A més, el canal emet els extres dels nous DVD que apareixen al mercat i, just abans de la pel·lícula de les 22.00 -la més destacada de cada dia-, dóna sis motius per no perdre-se-la.

Acords amb les 'majors'

Omplir una graella de cinc films al dia suposa emetre'n prop de 1.700 al cap de l'any. Per poder fer front a una necessitat tan elevada de pel·lícules, La Sexta ha signat últimament acords amb la majoria de productores de cinema dels Estats Units. Així, a l'octubre la cadena va comprar un paquet de 50 cintes a la Metro Goldwyn Mayer, i el mes següent en va adquirir 60 més de la Warner Bros. A finals de gener, va signar amb la Fox i la Paramount pels drets d'emissió de 15 títols anuals, i recentment ha estat Disney qui ha venut una seixantena de films a la cadena del grup Mediapro.

stats