UN CLÀSSIC POSAT AL DIA
Mèdia 05/03/2011

El Sherlock Holmes del segle XXI arriba al 3XL

Una de les produccions de més èxit de l'any a la Gran Bretanya arriba demà al canal 3XL. Sherlock renova les aventures del famós detectiu amb les històries de sempre però ambientades a l'actualitat.

Albert Castellví Roca
2 min
El Sherlock Holmes  del segle XXI arriba al 3XL

Barcelona.Més de 120 anys després del seu naixement, Sherlock Holmes ja no porta gorra ni fuma amb pipa. Aquesta és, si més no, la imatge que li va atorgar la BBC en la minisèrie que va estrenar l'estiu passat i que demà arriba al 3XL convertida en èxit d'audiència i de crítica. Cadascun dels tres episodis va superar en la seva emissió original a la BBC One el 25% de quota de pantalla, i el tercer va arribar fins a un extraordinari 31,3%. No és estrany, doncs, que ja se n'estigui preparant una nova trilogia per a finals d'aquest any.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Raül Tidor, editor del canal 3XL i per tant responsable d'haver portat Sherlock a Catalunya, apunta la que podria ser la clau d'aquesta bona rebuda: "La sèrie pot sorprendre els que ja coneixen els personatges però també captar l'atenció dels que mai s'haurien pensat que mirarien res sobre Sherlock Holmes". De fet, tot i que Sherlock renova les aventures del famós detectiu creat el 1887 per Sir Arthur Conan Doyle, aconsegueix mantenir l'essència dels personatges. El detectiu continua sent un geni deductiu, però en les seves investigacions utilitza elements que el Holmes de Conan Doyle no hauria ni somiat, com ara un iPhone des del qual es connecta al Twitter o al Facebook. Tidor reconeix que és possible que els seguidors més acèrrims dels relats de Conan Doyle puguin "sentir-se ultratjats" en veure el personatge convertit en un jove que utilitza les xarxes socials. Però alhora reflexiona: "Si hi ha algun lloc on se senten seu el personatge és a Anglaterra, i allà la recepció va ser apoteòsica".

Fidel a l'original

Però deixant de banda la modernització de la posada en escena, la ficció de la BBC manté l'esperit dels textos de Conan Doyle. Holmes, sempre al costat del doctor Watson, segueix vivint al 221B de Baker Street i els guions es basen sempre en textos del creador del personatge. Així, el primer episodi es titula Estudi en rosa , i no hi ha dubte que és una posada al dia del famós Estudi en escarlata , la primera novel·la de la saga de Holmes. Els altres dos capítols, El banquer cec i El gran joc , en canvi, barregen elements de diversos relats de Conan Doyle.

El 3XL emetrà els tres capítols de Sherlock , de 90 minuts cadascun, els tres diumenges vinents a partir de les 22 h. A més, durant tota la setmana posterior a l'emissió, estaran disponibles a la web del canal.

stats