Mèdia 25/07/2018

Shonda Rhimes i el seu ambiciós pla per a Netflix

La creadora d’’Anatomia de Grey’ prepara vuit sèries per al servei en ‘streaming’

John Koblin
3 min
Shonda Rhimes té un ambiciós pla per a Netflix

(THE NEW YORK TIMES)Shonda Rhimes va aconseguir gairebé tot el que una productora podria desitjar durant la seva trajectòria a la cadena ABC. Es va convertir no només en una de les guionistes-productores més prolífiques de l’empresa, sinó també en una magnat, com a fundadora i cap de la productora Shondaland. ABC va omplir tota la seva graella de dijous a la nit amb sèries creades o produïdes per ella, una cartera que inclou 'Anatomía de Grey', 'Scandal' i 'Cómo defender a un asesino', però Shonda Rhimes estava inquieta.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ara, després de signar un acord per a diversos anys i de nou xifres amb Netflix, Rhimes està preparada per igualar o superar els seus èxits, aquesta vegada en l’àmbit de l’'streaming', on no existeixen les franges horàries ni les interrupcions o les restriccions de llenguatge i contingut. L'agost passat, Netflix i Rhimes van acordar un contracte que estableix un salari base de 150 milions de dòlars, que, amb els incentius, podria multiplicar els ingressos de la productora.

La notícia que un servei de 'streaming' havia arrabassat una de les millors productores a una de les principals cadenes de televisió del país va ser un terratrèmol per a Hollywood. “Va enviar un missatge a la comunitat: hi ha una nova manera de fer les coses. El valor d’un creador 'premium' s’ha multiplicat per deu”, explica Dana Walden, co-directora executiva de Fox Television Group.

Rhimes, de 48 anys, es troba entre el selecte grup de productors televisius que han ajudat, a través dels seus treballs, a definir un moment cultural. Als 80 va ser Steven Bochco amb 'Canción triste de Hill Street' i 'La ley de Los Ángeles'. Després David E. Kelley amb 'Ally McBeal' i 'The Practice'. Rhimes ha deixat la seva empremta en els últims anys de la televisió convencional. El productor i director J. J. Abrams, que coneix Rhimes des de fa anys, assegura que ella va aportar el seu caràcter distintiu a la programació. “No es pot negar que els seus personatges són sorprenents, vulnerables, ambiciosos, estan trencats i viuen situacions que són estressants o xocants”, explica. “És capaç d’explicar històries reals d’una manera que t’hi sents proper”, remarca.

El projecte ideal per a Netflix

Els dies després de signar el contracte, Rhimes estava entusiasmada amb la llibertat creativa que li havia promès Netflix, però és va trobar amb un problema: no tenia ni idea de què escriure. “No tenia gaires idees guardades al meu cap. Així que el pànic em va superar durant un temps”, confessa.

Després de flirtejar amb un projecte de ciència-ficció, va trobar un article del 'New York Magazine' sobre una jove estafadora, Anna Delvey, que va confraternitzar amb l’alta societat novaiorquesa fins que va acabar a la presó de Rikers Island. “Sabia exactament quina sèrie era. Això és un indicador molt clar”, diu Rhimes. Va comprar els drets del reportatge, de la cap de redacció del 'New York Magazine', Jessica Pressler, i va començar a escriure immediatament.

Rhimes assegura que la idea d’expandir Shondaland feia temps que li rondava pel cap. “Vam crear una marca i una audiència per a l’ABC que no tenien abans, que era un cert tipus de dona”, explica la productora. “Hi havia un tipus de sèrie Shondaland que fèiem per a l'ABC. Tinc moltes ganes d'ensenyar a tothom com és una sèrie Shondaland feta per a tot el món”, diu.

En contrast amb el productor Ryan Murphy, que va negociar amb Amazon i Fox abans de marxar a Netflix, Rhimes tenia molt clar on volia aconseguir el somni de Shondaland: Netflix. Ted Sarandos, director de continguts de Netflix, també la volia a ella: explica que més de la meitat dels 124 milions de subscriptors de la plataforma han vist algun dels programes de Shondaland disponibles al servei de 'streaming'.

Set ficcions més per atrapar els espectadors

A més de la sèrie sobre l’estafadora Anna Delvey, Shonda Rhimes està treballant en set projectes més per a Netflix, que van des del gènere del drama històric fins al documental.

  • ’Bridgerton’: Adaptació de la saga de novel·les romàntiques de Julia Quinn, ambientades en el període de la regència anglesa (1811-1820). El guionista Chris van Dusen, de 'Scandal', convertirà els llibres en una sèrie dramàtica.
  • ‘Reset’: Sèrie basada en el llibre de l’exdirectiva Ellen Pao sobre el sexisme a Silicon Valley. La mateixa Shonda Rhimes serà l’encarregada de fer-ne el guió.
  • ‘The warmth of other suns’: Adaptació del guardonat llibre d’Isabel Wilkerson sobre el moviment migratori que va portar els afroamericans del sud dels Estats Units al nord i l’oest del país. L’actriu i guionista Anna Deavere Smith en serà la responsable.
  • ‘Pico & Sepulveda’: Ficció ambientada en la Califòrnia mexicana del 1840.
  • ‘The residence’: Sèrie sobre la vida privada dels presidents dels Estats Units, les seves famílies i el personal de la Casa Blanca. Es basa en el llibre de no-ficció de Kate Andersen Brower, publicat el 2015.
  • ’Sunshine scouts’: Una sèrie que Shonda Rhimes descriu com “un espectacle de comèdia negra, irònic i retorçat sobre un grup d’adolescents malparlades atrapades a la fi del món”. L’escriptora i directora Jill Alexander en serà la responsable.
  • ‘Hot chocolate nutcracker’: Documental centrat en la ballarina i coreògrafa Debbie Allen i la seva reinterpretació d’El trencanous', el ballet nadalenc.

stats