TELEVISIÓ NORD-AMERICANA
Mèdia 08/01/2011

Spielberg envaeix la petita pantalla

Steven Spielberg ha participat en diferents projectes de televisió al llarg de la seva carrera. Aquest 2011 en sumarà dos més: una sèrie sobre una invasió extraterrestre i una altra ambientada a la prehistòria.

Auri Garcia Morera
2 min
Una invasió extraterrestre i el moviment de resistència organitzat pels supervivents són la base de Falling skies,  Una de les sèries en què participa Spielberg.

BarcelonaLa televisió nord-americana està d'enhorabona. Un dels directors de cinema més importants del moment, Steven Spielberg, està a punt de desembarcar-hi amb dues noves sèries. La primera serà Falling skies , que es podrà veure a partir del mes de juny al canal de cable TNT. La segona, Terra nova , que es començarà a emetre en obert a la tardor a la cadena FOX.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Extraterrestres i prehistòria

Falling skies se situa després d'una invasió extraterrestre i narra com els supervivents organitzen una ofensiva insurgent. La trama gira entorn d'un professor d'història que ha vist com els alienígenes maten la seva dona i capturen un dels seus fills, i que aprofita els seus coneixements d'història militar per liderar el moviment de resistència. Els extraterrestres, molt més intel·ligents i superiors en nombre, seran un enemic molt difícil de vèncer.

Terra nova planteja un món superpoblat i molt contaminat en què l'única opció és fer un viatge en el temps per mirar de corregir els errors del passat. Els membres de la família Shannon, els protagonistes de la sèrie, s'uneixen a la primera colònia d'humans de la prehistòria, Terra Nova. Un lloc aparentment idíl·lic on aviat sorgiran els problemes, com el perill de conviure amb dinosaures, un secret familiar que amenaçarà l'estabilitat de la família Shannon i també els interessos ocults d'alguns dels altres membres de l'expedició. El capítol pilot de Terra nova costarà uns 20 milions de dòlars i es convertirà en el més car de la història.

Un fracàs i tres minisèries d'èxit

El debut de Steven Spielberg en el món de les sèries de televisió va ser l'any 1993, quan va fer de productor executiu de SeaQuest DSV , una sèrie que va ser cancel·lada de manera precipitada. L'any 2000, Spielberg ho va tornar a intentar amb Band of brothers , una minisèrie produïda juntament amb Tom Hanks que va obtenir una bona resposta de crítica i audiència. Un any més tard, va tornar a fer de productor executiu d'una minisèrie, Taken , amb què el canal Sci-fi va aconseguir els seus millors resultats d'audiència. L'últim projecte de Spielberg ha estat The pacific , una minisèrie de la cadena HBO que no ha complert les expectatives d'audiència de la cadena però ha rebut elogis unànimes de la crítica.

La televisió sedueix el cinema

La petita pantalla cada cop atrau més grans noms del cinema, amb pressupostos milionaris i un prestigi cada cop més gran. Alexander Payne amb Hung , Martin Scorsese amb Boardwalk empire i David Trueba amb ¿Qué fue de Jorge Sanz? són alguns dels que hi treballen avui. Probablement, aviat se n'hi sumaran més.

stats