PRÒXIMES ESTRENES
Mèdia 28/11/2011

Stephen King reflota la televisió

La Torre Oscura veurà la llum a la cadena HBO i Steven Spielberg produirà La Cúpula a través de DreamWorks. Stephen King torna amb força a la pantalla, on va ser tota una refèrencia als 80 i 90.

N.a.
2 min
L'actor Javier Bardem protagonitzarà la sèrie La Torre Oscura, que emetrà HBO.

BARCELONA.L'obra magna de Stephen King, La Torre Oscura, veurà finalment la llum a la petita pantalla. Després dels problemes amb Universal, la productora Imagine Entertainment, que té els drets, ha aconseguit convèncer HBO per adaptar a la televisió la saga de set volums. La cadena ha exigit, però, una severa reducció de pressupost, segons The Hollywood Reporter. Superades les vicissituds econòmiques, hi haurà sèrie sobre l'univers fantàstic de La Torre Oscura, que el mateix Stephen King va considerar la culminació de la seva carrera com a a escriptor.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Encara està per determinar la data de l'estrena, però ja se sap qui serà l'actor principal. Els productors volen que Javier Bardem doni vida a Roland Deschain, àlies El Pistoler, protagonista de la saga. Tot i així, l'actor haurà de donar el vistiplau després de la retallada pressupostària. Viggo Mortensen era l'altre principal candidat, tot i que Stephen King pensava en algú com Clint Eastwood per recrear un ambient que va definir com a "meitat apocalíptic, meitat Sergio Leone". La Torre Oscura s'allunya del gènere de terror, que ha fet cèlebre Stephen King, i barreja el western amb la ciència-ficció i la fantasia èpica. Les influències reconegudes per l'autor són variades: el poema èpic Childe Roland to the dark tower came, de Robert Browning; El Senyor dels Anells, les llegendes artúriques i la pel·lícula de l'oest El bo, el lleig i el dolent.

"Ho farem bé", va tranquil·litzar Brian Grazer, guionista d'Imagine Entertainment, en fer públic que HBO tirarà endavant la sèrie. Els estudis va anunciar un macroprojecte que inclou dues sèries de televisió i una trilogia cinematogràfica. "La pel·lícula encara està per determinar", va admetre. En principi, es va pensar per dirigir els films en Ron Howard (El código da Vinci). La cinta havia d'estar dirigida per Brian Grazer, amb guió d'Akiva Goldsman, de la sèrie Fringe.

Spielberg produirà 'La Cúpula'

La novel·la La Cúpula (Under The Dome), publicada per King el 2009, també serà la base d'una altra sèrie de televisió. La produirà DreamWorks Television, la companyia de Steven Spielberg, per a la cadena Showtime. L'encarregat d'adaptar la història d'un petit poble de Maine que un bon dia es veu atrapat dins una cúpula serà Brian K. Vaughan, un dels guionistes del fenomen Perdidos. Vaughan també és autor de còmics d'èxit com Runaways, Y: The Last Man o Ex Machin.

La trama de La Cúpula es basa en els conflictes entre els habitants de Chester's Mills, aïllats de l'exterior a causa d'un misteriós camp de força de procedència desconeguda que no deixa entrar o sortir ningú de la seva petita vila. Està previst que la sèrie s'estreni d'aquí un parell de temporades, a finals del 2012 o ja entrat el 2013. Tot i que no hi ha data confirmada, es preveu que La Torre Oscura s'emeti també en aquest període, en el seu cas a HBO.

stats