Biografies
Mèdia 11/04/2011

El fundador d'Apple dóna llum verda a la seva biografia: 'iSteve: The Book of Jobs'

El llibre sobre la vida de Steve Jobs es publicarà a principis del 2012 i contindrà entrevistes amb la seva família, amb companys d'Apple i amb competidors de la companyia

Redacció
1 min
Steve Jobs, fundador i CEO d'Apple

BarcelonaL'editorial Simon & Schuster va anunciar ahir la publicació de la biografia sobre Steve Jobs, fundador i CEO de la companyia informàtica Apple, a inicis del 2012. El llibre, escrit per Walter Isaacson, es titularà iSteve: The Book of Jobs (iSteve: el llibre sobre Jobs) i és la primera biografia que rep l'autorització del fundador d'Apple.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El 2005, el gegant de la informàtica va prohibir el llibre iCon: Steve Jobs, the greatest second act in the history of business (iCon: Steve Jobs, la segona gran obra de la història dels negocis), dels escriptors Jeffrey S. Young i William L. Simon, perquè l'editorial havia tirat endavant la biografia de Jobs sense la seva aprovació.

Segons Jonathan Karp, editor de Simon & Schuster, Isaacson és el més indicat per escriure la biografia de Jobs, ja que l'avalen grans èxits editorials com les biografies de Benjamin Franklin i Albert Einstein: “Segur que el llibre esdevindrà una referència sobre un dels innovadors més grans del món”. Isaacson ha estat treballant en la biografia de Jobs des del 2009 i, durant tot aquest temps, ha realitzat entrevistes a familiars seus, a companys d'Apple i a competidors de la companyia.

Jobs, de 56 anys, ha patit nombrosos problemes de salut provocats per un càncer de pàncrees. El gener passat va anunciar que es retiraria, per tercera vegada en set anys, de l'activitat d'Apple però va tornar a reaparèixer a principis de març per presentar l'iPad 2, la nova versió del tablet d'Apple.

Tracey Guest, una portaveu de Simon & Schuster, ha dit que, de moment, no poden afegir més detalls sobre el llibre i que ni Insaacson ni el mateix Jobs volen que se'n facin comentaris fins a la seva publicació.

stats