El Suprem rebutja el recurs del Madrid pel vídeo de les hienes de TV3 i confirma l'absolució de la CCMA

El Tribunal creu que el muntatge queda emparat per la llibertat d'expressió

El Tribunal Suprem ha donat la raó a TV3 en el cas que l'enfrontava al Reial Madrid per  un vídeo que comparava els jugadors de l'equip blanc amb hienes, emès al programa 'Esport Club' el febrer del 2013. En una sentència feta pública aquest dijous, el Tribunal desestima el recurs que havia presentat el club la sentència de l'Audiència Provincial de Madrid del desembre del 2015, que al seu torn estimava el recurs que havia presentat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) contra la resolució del jutjat de primera instància número 77 de la capital espanyola, que inicialment havia condemnat la televisió pública catalana per un delicte d'intromissió il·legítima al dret a l'honor del Madrid.

Aquella primera sentència havia estimat parcialment el recurs de l'entitat blanca, que reclamava 6 milions d'euros d'indemnització perquè considerava que aquell vídeo atemptava contra el seu dret a l'honor. La justícia va rebaixar la pena a 20.000 euros, però arran del recurs presentat per la CCMA, l'Audiència Provincial va revocar la sentència i va absoldre la Corporació, ja que considerava que el vídeo en qüestió es podia emmarcar dins del dret a la llibertat d'expressió.

El Madrid va presentar un nou recurs que ara el Suprem ha desestimat. Segons la CCMA, el tribunal considera que el vídeo fa "en clau de faula i hipèrbole, un tractament crític, sarcàstic i humorístic de la rivalitat entre el Reial Madrid i el Futbol Club Barcelona, i de la polèmica sobre l’agressivitat del joc dels futbolistes del Reial Madrid en el partit de Copa del Rei, que malgrat el seu caràcter provocador, i tenint en compte el context en què es va produir, no excedeix els límits admissibles pels usos socials en aquest tipus de programes esportius". En conseqüència, el Suprem confirma l'absolució de la CCMA i imposa al Reial Madrid els costos del procediment judicial.