TELEVISIÓ INFANTIL
Mèdia 03/06/2011

La TDT recupera 'Barri Sèsam'

Aquesta setmana, el canal temàtic Boing ha recuperat dos programes històrics de la televisió infantil: l'educatiu Barri Sèsam i la sèrie d'animació Doraemon , que s'emet per primer cop a nivell estatal.

Auri Garcia Morera
2 min
Epi, Blas i companyia conviden els nens a cantar, ballar i jugar per aprendre de manera divertida a Juega conmigo Sésamo .

Barcelona.Els personatges del Barri Sèsam original com Epi o Blas han tornat a la televisió espanyola amb l'estrena, dimecres, de Juega conmigo Sésamo al canal infantil de Telecinco. És una nova versió del programa clàssic, dirigida a les noves generacions, en què els habitants del barri conviden els nens a cantar, ballar i jugar per aprendre de manera divertida.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Juega conmigo Sésamo proposa jocs que fomenten la interactivitat i ajuden els nens a preparar-se per a l'escola des del punt de vista social, emocional i intel·lectual, segons la cadena. Ho fa promovent la lectura, la música, la ciència i les matemàtiques, a més d'incentivar la creativitat i l'expressió individual. El programa també toca temes com la higiene o la seguretat vial.

41 anys d'història

El Sesame Street dels Estats Units es va estrenar el 10 de novembre del 1969 a la National Educational Television, i avui encara segueix en antena a la PBS, que està emetent la temporada número 41. L'any 1976 va arribar a Espanya amb una versió doblada que no va tenir gaire èxit, i tres anys més tard es va estrenar una adaptació produïda per TVE amb personatges com la Gallina Caponata o Perezgil, que van tenir més bona acollida.

L'autèntic boom de Barrio Sésam o, però, va arribar el 1983, amb l'estrena d'una nova etapa protagonitzada per personatges com Espinete o Don Pimpón, que van quedar gravats a la memòria de molts espectadors espanyols. L'última temporada del programa, estrenada el 1996, tenia com a protagonistes Blukie, Gaspar i Vera, i també es va doblar al català.

El programa que ara ha estrenat Boing, Juega conmigo Sésamo , ja es va emetre per Antena 3 l'any 2006 i per TVE el 2009. Es tracta d'una versió doblada de l'original Play with me Sesame .

Doraemon per primer cop

També des d'aquest dimecres, Boing emet la sèrie d'animació japonesa Doraemon , per primera vegada a nivell estatal. Fins ara, la sèrie sobre el gat còsmic i el seu amic Nobita només s'havia vist a través de Televisió de Catalunya, Canal 9 i IB3, i també d'altres televisions autonòmiques com ETB, TVG i Canal Sur.

La primera versió televisiva del manga es va estrenar l'any 1973, tot i que no va tenir una bona acollida i va ser cancel·lada sis mesos després. El 1979 va néixer l'adaptació que va convertir-se en un fenomen mundial, i que ha marcat tota una generació de catalans. Se'n van fer prop de 1.800 capítols i va durar fins al 2005. Des de llavors, la televisió japonesa ha emès nous capítols d'una altra saga, tot i que molts són remakes de l'original.

stats