Comunicació
Mèdia 10/05/2011

El TSJC corregeix un dictamen del CAC contra la Cope

El CAC recorda que el principal punt de l'acord s'ha vist refermat, però es mostra "perplex" que el tribunal qüestioni les seves atribucions

à. G.
2 min

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha emès una sentència en la qual estima en part un recurs presentat per la Cope contra un dictamen del Consell de l'Audiovisual de Catalunya. L'organisme corregeix així una sentència anterior d'un jutjat de Barcelona, en què es donava la raó al CAC, que havia emès un dictamen que, entre d'altres coses, deia:"La Cadena Cope ha excedit els límits del dret a la llibertat d'expressió i informació i que havia incomplert les seves obligacions com a concessionari radiofònic". El CAC indicava, a més, que aquests excessos suposaven l'incompliment dels compromisos pels quals havien obtingut una llicència que les habilitava per emetre.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El TSJC considera nul·les de ple dret "algunes de les consideracions que havia establert en primera instància el jutjat de Barcelona". El més polèmic és el fragment de la sentència que qüestiona les funcions de l'organisme regulador: "El CAC no és competent per advertir sobre l'incompliment de les obligacions que li corresponen a la Cadena Cope com concessionari radiofònic. (...) El CAC és incompetent per a ordenar la difusió pública de cap dels seus acords".

El Consell ha reaccionat amb una nota on recorda que la sentència "no anul·la el primer i principal punt de l'acord adoptat pel Consell". Així mateix, "manifesta la seva perplexitat davant de la interpretació efectuada pel tribunal en relació als termes 'advertiment' i 'difusió', inclosos en el segon i tercer punts de l’acord del Consell, l’exercici dels quals el tribunal no reconeix a aquest organisme. El CAC entén, en canvi, que la funció de vetllar pel respecte dels drets i llibertats públiques comprèn, necessàriament, la de constatar la seva vulneració, clarament legitimada pel propi tribunal, i la d’advertir-la".

stats