Mèdia 05/04/2011

El TSJC anul·la l'assignació de 22 freqüències a COM Ràdio que eren originàriament del sector privat

La Generalitat va atorgar l'any 2007 freqüències d'operadors privats a la COM i l'Associació Catalana de Ràdio va recórrer en contra

Acn
1 min

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat una resolució de la Generalitat de l'any 2006 per la qual es van atorgar a COM Ràdio fins a 22 freqüències que corresponien a operadors privats. L'Associació Catalana de Ràdio (ACR) va presentar un recurs contenciós-administratiu per demanar l'anul·lació de la resolució "per ser contrària a l'ordenament jurídic" i va reclamar "deixar sense efecte les freqüències assignades" per tal que siguin retornades al sector privat. El jutge considera que la resolució no s'ajusta a la legalitat i va contra els principis del pluralisme informatiu i la lliure concurrència.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya estableix que "si del limitat espai radioelèctric assignat a la radiodifusió privada se'n substreuen 22 freqüències, sense cap justificació, és evident que es perjudica greument el pluralisme i la pròpia activitat privada radiodifusora". En aquest sentit, la sentència conclou que "no es justifica de cap manera que les invocades necessitats de radiodifusió pública (...) hagin de complir-se, precisament, a costa de la porció de l'espai radioelèctric destinat a les emissores particulars (...) sobre una posició ja minoritària de les emissores privades, que restringeix i per descomptat és contrària als principis de pluralisme informatiu i la lliure concurrència".

L'ACR, de la seva banda, remarca que un 75 % de les freqüències de Catalunya és utilitzada pel sector públic, mentre que el privat n'utilitza el 25 %. A la resta de l'Estat, la proporció és del 52 % de freqüències per als operadors públics i el 48 % de freqüències per al sector privat. L'ACR va comparèixer al Parlament el juliol passat per demanar unes condicions que permetin garantir la pluralitat en el sector privat.

stats