Mitjans locals
Mèdia 27/04/2013

TV Cardedeu busca finançament a Verkami per sobreviure

La televisió més antiga de Catalunya espera recaptar 6.000 euros a través del micromecenatge

Ara
2 min

BarcelonaTelevisió de Cardedeu i l'Associació de Jubilats del municipi han posat en marxa un projecte per recaptar 6.000 euros a través del portal de micromecenatge Verkami, amb l'objectiu de salvar el canal –que el 1980 es va convertir en la primera televisió que es va posar en marxa a Catalunya, i la segona de tot l'Estat després de TVE–, que des de fa uns mesos es troba en una situació econòmica crítica que el podria obligar a tancar.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El projecte consisteix a elaborar una sèrie documental "amb els relats de diferents testimonis sobre la història recent" de Cardedeu, a través de "la memòria oral d'avis i àvies que recordin alguns capítols de la seva infància, joventut i maduresa" lligada al poble. Els DVD resultants del projecte seran part de la recompensa que els impulsors del projecte oferiran als mecenes que hi facin aportacions a partir de 25 euros –els que hi aportin menys tindran dret a sortir als crèdits–, però tots els diners recaptats es destinarn íntegrament a finançar el canal de televisió. Segons els organitzadors, doncs, "es tracta d'un projecte amb doble objectiu: recuperar la memòria oral del poble i ajudar l'entitat que l'ha estat enregistrant els darrers 30 anys".

La intenció és que la primera entrega de la sèrie documental consti de quatre DVD centrats en "l'evolució de Cardedeu, la Guerra Civil, l'associacionisme durant el franquisme i la vida familiar i l'escola", per a la qual cosa hi ha previst fer "més de 30 entrevistes a diferents cardedeuencs, entre els quals els darrers set alcaldes de Cardedeu". Tota la producció dels DVD, però, es farà de forma voluntària, i la previsió és que els treballs es puguin estrenar a l'octubre.

TV Cardedeu va deixar d'emetre al gener l'informatiu setmanal que emetia des de feia 32 anys, davant la falta de recursos econòmics. Amb aquesta campanya de micromecenatge –que aquest dissabte a la tarda ja havia recollit 1.150 euros, amb 36 dies encara per davant– el canal torna als seus orígens, ja que es va posar en marxa, tal com recorden els impulsors de la campanya, gràcies a les aportacions dels veïns.

stats