Televisió
Mèdia 23/05/2012

TV3 i Catalunya Ràdio es bolquen per "ajudar els que ajuden"

El DVD de 'La Marató per la pobresa' es converteix en el més venut a Catalunya després que se'n distribuïssin 40.000 còpies

Albert Castellví
2 min
Compte enrere per a 'La Marató per la pobresa', de TV3

BarcelonaTV3 i Catalunya Ràdio ja estan preparats per a 'La Marató de la pobresa' que oferiran, conjuntament, aquest diumenge. El programa començarà a les 9.00 del matí a través de l'emissora i conduït per Sílvia Cóppulo, que se'n farà càrrec fins a la 13.00. Durant l'última hora, aquest tram radiofònic del programa solidari –que per primer cop s'organitza de forma comuna entre la ràdio i la televisió públiques– coincidirà amb l'espai televisiu que presentaran, des de les 12.00 i fins a la 1.00 de la matinada, Antoni Bassas i Agnès Marquès.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"'La Marató per la pobresa' és una mostra del compromís solidari de TV3 i Catalunya Ràdio amb la societat, i respon a l'esperit solidari que té el país", ha assenyalat aquest migdia el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, que remarca que l'objectiu d'aquest programa solidari és "recaptar fons per ajudar els que ajuden". Prop de 300 entitats que treballen amb persones que es troben en situació de pobresa o d'exclusió social han presentat 235 projectes que opten a rebre part dels diners que es recaptin diumenge a través de les trucades telefòniques al 905 11 50 50 o gràcies a les 600 activitats que s'han organitzat arreu de Catalunya.

De moment, diumenge passat es van vendre 40.000 còpies del DVD del videoclip de 'Fora de joc', el tema de Manu Guix, Elena Gadel i Lídia Guevara compost expressament per a l'ocasió i que es va distribuir amb els principals diaris catalans. Això el converteix en el DVD més venut a Catalunya, segons TV3. També han tingut una gran acceptació les xocolatines solidàries que la Federació Catalana de Pastisseria va impulsar per col·laborar amb el projecte, i de les quals se n'han venut unes 30.000 unitats.

Pel que fa al programa, hi col·laboraran "tot TV3 i tot Catalunya Ràdio", en paraules del seu director, Lluís Bernabé. Els personatges del 'Polònia' i el 'Crackòvia', els presentadors dels 'Telenotícies', Xavi Coral, Espartac Peran, Ariadna Oltra, Helena Garcia Melero, Jaume Barberà, Toni Puntí, els actors del Club Super3 i de 'Polseres vermelles', Manel Fuentes, Tatiana Sisquella, Pere Escobar, Xavier Graset, Pere Mas, Xavier Solà i una llarga llista de treballadors dels mitjans públics hi tindran presència d'una manera o altra. Molts d'ells, per exemple, cantaran una versió del 'Va pensiero', de l'òpera 'Nabucco', de Verdi, sota la direcció del presentador d''Òpera en texans', Ramon Gener.

A més d'ells, nombrosos artistes participaran al programa: hi seran Lídia Pujol, Nina, La Cubana, Xuriguera i Faixedes, Joan Manuel Serrat o Macaco, entre altres. Un altre punt fort del dia serà el partit de futbol sala que enfrontarà, al Palau Sant Jordi, dos equips del Barça, un entrenat per Pep Guardiola -en el que serà el seu últim partit com a entrenador del primer equip– i un altre conduït per Tito Vilanova –que es prepararà per agafar-li el relleu de cara a la propera temporada–

stats