MITJANS PÚBLICS
Mèdia 17/05/2012

TV3 i Catalunya Ràdio relleven els caps d'informatius

TV3 i Catalunya Ràdio ja tenen nous caps d'informatius, després que ahir el consell de govern validés Jaume Peral i Francesc Cano. Jordi Català és el nou cap de programes de l'emissora.

àlex Gutiérrez M.
2 min
TV3 i Catalunya Ràdio relleven  els caps d'informatius

BARCELONA.La renovació de càrrecs a TV3 i Catalunya Ràdio fruit de l'últim reforma de la llei de la Corporació continua. El periodista Jaume Peral assumeix la direcció d'informatius de TV3 i relleva Rosa Marqueta del càrrec. A Catalunya Ràdio, Francesc Cano serà qui substituirà Agustí Esteve en aquesta mateixa àrea. Ahir, a més, es va nomenar Jordi Català nou cap de programes del grup d'emissores de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els noms van ser proposats pels respectius directors dels mitjans, Eugeni Sallent (TV3) i Fèlix Riera (Catalunya Ràdio), que van elevar la proposta al consell de Govern. Com ha estat habitual en les votacions de càrrec, els tres representants de CiU i el del PP hi van votar a favor, mentre que els dos representants del PSC es van abstenir.

Solucions internes

Un tret que agermana els nomenaments és que es tracta de solucions internes. En el cas de Peral i Català, veterans a la Corporació, ja havien ocupat càrrecs homòlegs durant l'etapa corresponent als últims governs de Jordi Pujol.

Jaume Peral (Figueres, 1960) va començar a Catalunya Ràdio com a corresponsal a les comarques gironines i es va incorporar més tard a la redacció de l'emissora a Madrid. L'any 1992 va rebre l'encàrrec de coordinar la posada en marxa de Catalunya Informació. El 1998 va ser nomenat cap d'informatius de Catalunya Ràdio. El 2004, amb l'entrada del tripartit, va passar a dirigir la comunicació del grup d'emissores i, un any més tard, feia el salt a TV3 per ser-ne també cap de comunicació. Des del 2011 era redactor del programa Parlament .

Francesc Cano (Santa Maria de Martorelles, 1979) és periodista i professor de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Treballa a Catalunya Ràdio des de l'any 2000, on ha passat per les quatre emissores del grup. També ha estat fundador i director del portal It-intransit.eu, adreçat a corresponsals estrangers destacats a l'Estat.

Jordi Català (Barcelona, 1963) es va incorporar a Catalunya Ràdio l'any 1989. També va ser un dels impulsors de Catalunya Informació. Posteriorment, va ser cap de programes de Catalunya Ràdio entre el 1996 i el 2004. Actualment exercia de cap de premsa i audiències i era el representant de la Corporació a l'EGM.

Pel que fa a la direcció de Programes de TV3, el consell no va entrar a debatre-la. Fonts de la CCMA expliquen que la continuïtat de Jordi Serra és l'opció més probable, tot i que no es descarta una reordenació de les diferents àrees.

stats