TV3 apagarà les seves freqüències antigues la nit del 30 al 31 de gener

La Corporació recomana resintonitzar ja a Barcelona, Lleida i Tarragona, però esperar fins al dia 31 a Girona

Televisió de Catalunya apagarà les seves antigues freqüències de TDT el dissabte 31 de gener a les 3.00 de la matinada, i a partir d'aquell moment els seus canals es podran sintonitzar únicament a través de les freqüències noves. Ho ha anunciat aquest dijous al matí el director d'explotació i enginyeria de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Amadeu Gassó, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Gassó ha recomanat als espectadors de les comarques de Lleida, Tarragona i Barcelona que resintonitzin els seus receptors tan aviat com puguin, ja que en aquests territoris els canals de TVC ja emeten simultàniament per les freqüències noves –indicades amb la paraula "definitiu", o com a "BCN definitiu" en el cas de Barcelona– i les antigues. A la demarcació de Girona, en canvi, Gassó recomana que la resintonització no es faci fins al dia 31 de gener, perquè les noves freqüències encara no hi estan operatives.

En un comunicat, TVC assegura que el retard a les comarques gironines es deu a "motius exclusivament tècnics aliens a TV3". Per a la resta del territori, els espectadors que no trobin les freqüències identificades com a definitives hauran de contactar amb un tècnic de telecomunicacions perquè els adapti l'antena abans del 31 de gener, ja que en cas contrari aquell dia perdran el senyal de TV3 i la resta de canals de Televisió de Catalunya. De totes maneres, tots aquests canals es reubicaran en múltiplex que fins ara ja estaven actius –el que ocupava el canal d'alta definició de TV3 i el del Grupo Godó–, de manera que la majoria de receptors ja haurien d'estar preparats per sintonitzar-los.

TV3 explica també que, a partir del 31 de gener, tots els espectadors que hagin deixat de rebre el senyal de les desconnexions territorials –principalment, en el cas de 'Telenotícies comarques– la recuperaran automàticament.

La televisió pública ha posat en marxa  una web específica per resoldre els dubtes derivats de la resintonització i aquest divendres iniciarà també una campanya informativa.